WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VERSCHERPT TOEZICHT BIJ VLAARDINGSE LOODGIETER BLIJFT

VLAARDINGEN- Het verscherpt toezicht in Vlaardingen-Holy (Hooglede) blijft. Politie, gemeente en particuliere beveiligers blijven zichtbaar en onzichtbaar aanwezig rond het pand van de belaagde loodgieter aan de  Gretha Hofstralaan.

De politie heeft bekendgemaakt dat er zwaar vuurwerk is gevonden in de tas van de 19-jarige verdachte die gisteravond is gearresteerd op Hooglede. Het gaat om illegaal vuurwerk dat zo krachtig is dat het gebruikt kan worden om explosies te veroorzaken en waarvan het bezit verboden is. De experts van de politie hebben het explosief samen met de Explosieven Opruimingsdienst Defensie onschadelijk gemaakt en meegenomen voor verder onderzoek.

De politie kreeg gisteravond iets na 20.00 uur een melding binnen. De agenten waren snel ter plaatse en zagen de verdachte in de buurt. Ze hielden hem aan en vonden een tas die hij kort daarvoor had achtergelaten. In de tas zat het explosief.

De politie benadrukt dat het belangrijk is dat mensen die iets verdachts zien dit melden via 112. Als mensen liever anoniem blijven, kunnen ze ook bellen naar 0800-7000 of contact opnemen met het Team Criminele Inlichtingen op 088 – 661 77 34.

Het onderzoek naar de explosies en wie betrokken zijn bij de uitvoering en vooral naar opdrachtgevers gaat onverminderd door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *