WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VERVOLGING VOOR GROOTSCHALIGE DRUGSHANDEL VANUIT SCHIEDAM

SCHIEDAM- De heroïnehandelaar Sinan K. (32), met een Turks paspoort, maar geboren in Rotterdam, is actief geweest vanuit Schiedam, denkt het Openbaar Ministerie. K. verblijft momenteel in de gevangenis van Alphen aan den Rijn.

Op 27 maart van dit jaar zou K. in Schiedam, opzettelijk ongeveer 2460 gram en 927 gram heroïne opzettelijk aanwezig hebben gehad. Heroïne is een middel dat valt onder lijst I van de Opiumwet.

Op dezelfde datum in Rotterdam zou K., al dan niet in vereniging met anderen, voorbereidingen hebben getroffen voor de handel in heroïne en cocaïne. Hierbij zou hij onder andere 2870,9 gram fenacetine, 6454 gram paracetamol, 1054,1 gram boorzuur en 888,7 gram mannitol, evenals diverse apparatuur zoals blenders, persen en gezichtsmaskers, voorhanden hebben gehad.

Ook wordt K. beschuldigd van het witwassen van een bedrag van 8.261,66 euro, waarvan hij wist of redelijkerwijs moest vermoeden dat het afkomstig was uit enig misdrijf.

De zaak tegen K. zal morgen voor de rechter komen. De aanklachten zijn gebaseerd op de artikelen 10 en 10a van de Opiumwet en artikel 420bis van het Wetboek van Strafrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *