WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VERVOLGING VOOR MISHANDELING VRIENDIN VLAARDINGEN

SCHIEDAM- De 21-jarige Murad Ü. uit Schiedam staat terecht voor het toebrengen van lichamelijk letsel aan zijn partner. Hij zou de vrouw uit Vlaardingen hebben geslagen op 6 augustus 2023 in Oostvoorne.

Volgens de tenlastelegging heeft Ü. Lange meerdere keren in het gezicht geslagen, tegen de ribben geschopt en met zijn voet op het hoofd gedrukt. Hij wordt daarmee beschuldigd van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel aan zijn partner.

Ü. wordt vervolgd op grond van artikel 300 lid 1 en artikel 304 lid 1 sub 1 van het Wetboek van Strafrecht. Deze artikelen stellen hogere straffen voor mishandeling van een levensgezel dan van een willekeurig persoon.

Het is nog niet bekend welke straf het Openbaar Ministerie zal eisen tegen Ü. Volgens de wet worden mishandelingen van een levensgezel zwaarder bestraft dan mishandelingen van een willekeurig iemand. Een levensgezel is iemand met wie je een nauwe persoonlijke betrekking onderhoudt, die qua hechtheid vergelijkbaar is met die tussen echtgenoten of geregistreerde partners. De reden voor de hogere straffen is dat de wetgever huiselijk geweld wil tegengaan en de bescherming van gezinsleden wil versterken. Het gaat hier om een ernstige vorm van geweld, die vaak gepaard gaat met psychische schade, angst en afhankelijkheid. Door de straf te verhogen, wil de wetgever een duidelijk signaal afgeven dat dit soort gedrag niet wordt getolereerd en dat de slachtoffers recht hebben op gerechtigheid.

Eén gedachte over “VERVOLGING VOOR MISHANDELING VRIENDIN VLAARDINGEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *