WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VIANGELO N. (27) ZWIJGT OVER MOTIEF BOM VLAARDINGEN

ROTTERDAM- De 27-jarige Viangelo N. uit Rotterdam is stilzwijgend veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf (en 1 jaar voorwaardelijk) voor zijn rol als chauffeur bij een aanslag op het huis van een Vlaardingse loodgieter. De aanslag vond plaats op 12 december aan de Gretha Hofstralaan, waarover N. verder geen informatie heeft vrijgegeven, noch over de motieven noch over de opdrachtgever(s).

De aanslag was er een in een reeks incidenten die het loodgietersbedrijf sinds april 2023 treft. Vorige week ging zelfs een heel woonhuis in vlammen op in de Oostwijk. Al meer dan tien keer is het bedrijf het doelwit geweest, met aanslagen op auto’s, het bedrijfspand en de woning van de eigenaar. De impact van deze gebeurtenissen op de familie is aanzienlijk, met aanhoudende angstgevoelens die ook tot uiting kwamen in een slachtofferverklaring tijdens de rechtszaak.

Ondanks de ernst van de situatie, heeft de rechtbank geoordeeld dat er geen bewijs is dat N. betrokken was bij andere aanslagen. Dit heeft invloed gehad op de strafmaat. Uit een justitieel uittreksel blijkt dat N. niet eerder voor vergelijkbare misdrijven is veroordeeld.

De Reclassering Nederland heeft een rapport opgesteld waarin staat dat er door de houding van N. tijdens het proces geen inzicht is verkregen in risicofactoren. Er zijn geen grote problemen in zijn leven waargenomen, maar zijn probleemoplossende vaardigheden en sociale netwerk zijn beperkt. De reclassering adviseert elektronische monitoring om het slachtoffer te beschermen en structuur in het leven van N. aan te brengen. Ambulante behandeling wordt aanbevolen om zijn probleemoplossende vaardigheden te verbeteren en onverwerkte life-events aan te pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *