WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

FANTASIEËN OVER HERSTELBETALINGEN TIJDENS INCLUSIEDINERS SCHIEDAM

SCHIEDAM- Tijdens recente inclusiediners, georganiseerd door de gemeente Schiedam, zou zijn gestemd over het verwijderen van standbeelden en compensatie voor het vermeende ‘slavernijverleden’ van Schiedam, zo hebben de fracties van het AOV en de OPS begrepen. Deze onderwerpen hebben geleid tot vragen van de raadsleden Christien Bruggeman (AOV) en Maarten Reuderink (OPS) aan het College van B&W over de geschiktheid van deze discussies voor een besloten bijeenkomst. De fracties stellen: ‘Er zou door middel van hand opsteken zijn gestemd over politiek brisante zaken als het veranderen van straatnamen, het al dan niet weghalen van standbeelden en over de vraag of er voor het Schiedams slavernijverleden compensatie moet worden geleverd.’

De raadsleden zijn bezorgd over het gebrek aan transparantie, aangezien er geen verslag van het diner is gemaakt en de presentatie van een zekere mevrouw Zeefuik niet met de gemeenteraad is gedeeld. Zij vragen zich af of de vertegenwoordigers van gesubsidieerde instellingen zich vrij voelden om hun mening te uiten, gezien de nadrukkelijke profilering van de wethouder op deze onderwerpen.

Het College heeft nog niet gereageerd op de vragen van de raadsleden.

Foto: wethouder Anouschka Biekman (D66) verantwoordelijk voor het inclusiediner

29 gedachten over “FANTASIEËN OVER HERSTELBETALINGEN TIJDENS INCLUSIEDINERS SCHIEDAM

 1. Wordt het geen tijd om deze dame eens naar huis te sturen. Door alle effort dat zij in het slavernij verleden stopt zet zij de gemeente op de tweede plaats. Er zijn voldoende uitdagingen in het huidige Schiedam waar zij zich in vast zou moeten bijten.

 2. Stuur dit mens naar huis, werken doet ze niet ik wens niet dat mijn belasting geld nog langer besteed wordt aan haar salaris. Steek je hand op als je het daar mee eens bent

 3. Er staat: ‘Zij vragen zich af of de vertegenwoordigers van gesubsidieerde instellingen zich vrij voelden om hun mening te uiten, gezien de nadrukkelijke profilering van de wethouder op deze onderwerpen.’

  Met andere woorden mw. Diekman dan wel wethouder Diekman heeft met de vrije discussie als hier naar verwezen niet te maken, en dus staan vragen vanuit de gemeenteraad over niks dus ook voor helemaal niks en valt daar ook in en door de media 3X niks van te maken.

  Beter lijkt het om het eens te hebben over de schendingen van art. 4 EVRM bij welk artikel de inwoners van Schiedam zich beschermd zouden moeten weten teggen dienstbaarheid, dwangarbeid en slaverni.

  Het Schiedam dat participeert in bedrijfsmatig opgezette schendingen van de bij art. 4 EVRM beschermde mensenrechten en fungeert mw Diekman in haar hooedanigheid van natuurlijk persoon (als wethouder is namelijk wettelijk uitgesloten) bij toerbuurt als leidinggevende van deze criminele organisatie die met de nodige list en bedrog met een zeker oogmerk is opgezet.

 4. Zogauw Baudet en kompanen het woord krijgen wordt alles ongeloofwaardig , hetzelfde als met mw. Biekman ……………………

    1. Heel het FVD is een baken van licht. Zelf ben ik met regelmaat diep onder de indruk van Gideon van Meijeren. Moest eerst even wennen aan die stem… maar vorig jaar kreeg ie toch echt mijn stem.

     1. Ladage schreef:
      6 april 2024 om 10:50

      Heel het FVD is een baken van licht. Zelf ben ik met regelmaat diep onder de indruk van Gideon van Meijeren. Moest eerst even wennen aan die stem… maar vorig jaar kreeg ie toch echt mijn stem.

      Krijg je een nat plassertje en schiet je rechterhand soms ook meteen omhoog als je Gideon van Meijeren’s stem hoort of je de ezel hoort balken?

      Is het nu echt zo moeilijk om op het stuk te reageren?

      Wat Maarten Reuderink betreft begrijp ik het duidelijk dat die doodziek is van het heimelijke geknoei binnen het college van Schiedam dat dus steeds iets heeft te verbergen en een burgemeester die denkt dat hij de zonnekoning is en van alles heimelijk op eigen houtje rommelt; en of het nu gaat over stadsverwarming en allerlei daarmee samenhangende onzuivere dealtjes die maar beter verborgen kunnen blijven, of eerder ‘onderzoek’ naar slavernij verleden waarbij dat ‘onderzoek’ lijkt te zijn ingegeven uit ontkenning van datgene wat kennelijk al veel langer bekend was en dus de hedendaagse gevolgen onder het kleed geschoven moesten worden, bang als men kennelijk is voor het type plebs dat op dit medium het rectum steeds wijd opentrekt en de boel besmeurt…

     2. Lees ‘het boreale rectum’ opentrekt na na het verlaten van het nest door de Uil van Minerva op het het Lombroso hoofd te zijn gescheten …

  1. Gewoons eens iets goed lezen Jan. Nergens staat dat wethouder Diekman bij deze bijeenkomst aanwezig was, laat staan dat zij daar heeft gesproken.

   Wethouder Diekman moet uiteraard bekritiseerd kunnen worden op haar prestaties, echter mw. Diekman uitmaken voor rotte vis louter op grond van etniciteit/afkomst omdat zij slavernij en de daar uit volgende discriminatie onder de aandacht brengt, is gewoon strafbaar.

 5. @hermit
  Er staat niet bij het artikel dat deze ‘dame’ wel of niet aanwezig was bij het diner. Het is dus een aanname van jou dat ze er niet was, net zo goed als het van Jan een aanname was dat deze ‘dame’ er wel was. Maar het is een feit dat zij verantwoordelijk was voor het diner, althans dat staat onder het artikel beschreven. Vervolgens kan ik mij niet voorstellen dat een wethouder met name deze ‘dame’ een gratis diner aan haar neus en grote ‘smoel’ voorbij laat gaan.
  Het overgewicht zal wel komen door frustratie eten over en door het Schiedamse slavernij verleden.

   1. Pas op Hermit, straks halen Jan en Jaap Akwasi en Sylvana er nog bij, het schijnt dat ze deze namen ook kunnen onthouden.

    1. @Hansje
     I.d.d. onthoud ik deze namen.
     Die ene is een crimineel die oproept tot geweld en waarvan de voorouders een van de grootste slavenhandelaars waren en zaken deden met de V.O.C.
     Dat is die maatschappij waar één van jouw voorouders als bemanning op een schip aangemonsterd was.
     Die ander is die gesjeesde die huilie huilie deed in de 2e kamer als ze haar zin niet kreeg.
     Vraag mij af of jij de namen:
     Cohen, Polak, Frank, de Jong, Meijer
     Jacobs, Levie etc. etc. kan herinneren zonder het dagboek van jouw voorouders te lezen.

   2. @hermit de kluizenaar
    Op je teentjes getrapt meneer de kluizenaar oftewel narcistisch element met teveel illegaal gebrouwen alcohol gedronken in je grot?
    Hierdoor krijgt jij als narcist een vertroebelde blik op de waarheid, er is maar één waarheid dat is die van jou
    Iets is objectief als het onafhankelijk is van de waarneming of voorkeuren van mensen: als er geen interpretatie bij nodig is.
    Dit staat tegenover subjectief.
    Het onderscheid tussen objectiviteit en subjectiviteit wordt vaak gekoppeld aan het verschil tussen feiten (feit is dat er nergens staat beschreven dat dikkertje dap er niet aanwezig was), en meningen.
    Subjectiviteit houdt in het persoonlijk oordeel of de persoonlijke zienswijze van een individu, betrekking hebbend op of uitgaand van de persoonlijke zienswijze of smaak.

    1. Niet alleen een hufter maar ook een agressieve imbeciel als je zoiets doms als hier boven schrijft.

     Ik vraag me overigens af of de webmaster hier (ook) geen blaam treft.

     1. @ hermit , Ik weet niet welke pilletjes u gebruikt daar onder die steen maar u begint toch echt zelf met dat platvloerse gescheld ……………..

 6. @Jan
  Het is een triest persoon.
  Vrijwel zeker lijdt deze kluizenaar aan Amnesie.
  Oorzaken zijn bijvoorbeeld stress, alcohol (Korsakov) of hersenletsel.
  Vanmiddag even naar de Passage in Schiedam geweest. Buiten op de vensterbanken trof ik weer een keer nuttelozen der maatschappij aan.
  Zittend met een vieze (van de straat opgeraapte) peuk in hun tandeloze smoel en een blikje bier delend met elkaar.
  Constant scheldend op de maatschappij en te lage uitkering.
  Vrijwel zeker dat ‘vriend’ de Kluizenaar alias hermit de boventoon voerde in dat groepje the dregs of society.

  1. @ Jaap , ik denk zelf dat hermit aan zelfoverschatting , in combinatie met geestverruimende middelen lijdt ; Met andere woorden : een narcistische egotripper , samen met dat gekke dikke moffenvriendje ……………….

   1. #Jan-Jaap

    Lees het artikel en reageer inhoudelijk op de tekst i.p.v. steeds die uitermate domme en meestal racistische vuilbekkerij.

 7. Wat betreft Jan-Jaap en de rest…

  Onder verwijzing naar de aangifte wegens racisme die is gedaan tegen Johan Derksen is het afwachten op de beslissing van het Openbaar Ministerie en rechtbank, of Hof in het geval van een klacht ex art. 12, of ook tegen een aantal lieden die zich op dit medium bij herhaling schuldig maken aan exact het zelfde als nu Johan Derksen deed en dit medium daartoe welwillend een podium biedt, hetgeen ook strafbaar, althans verwijtbaar is.

  https://www.nu.nl/politiek/63087555/johan-derksen-denkt-dat-om-aangifte-tegen-hem-serieus-gaat-nemen.html

  1. @ hermit ; Jij bent echt helemaal knar in je bovenkamer , mensen veroordelen terwijl je zelf altijd uit je nek loopt te lullen ………………

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *