WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VICTORIA’04-ROZENBURG

VLAARDINGEN- De eerste competitiewedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen was nauwelijks op gang gekomen of Victoria’04 scoorde de openingstreffer. Een slecht weggewerkte bal uit de defensie viel voor de voeten van aanvoerder Oscar Knecht, die van dichtbij beheerst afrondde: 1-0.

Deze tegenvaller moest Rozenburg even verwerken, maar de bezoekers toonden veerkracht. Naarmate de sportieve wedstrijd vorderde ontstond er een gelijk opgaand duel, waarin de beide defensies niets cadeau deden. Tot in de 35ste minuut toen Victoria’04 uit een hoekschop de score verdubbelde. Atakan Karacoskun kopte fraai de 2-0 binnen. Victoria’04 bleef de aanval zoeken, maar verzuimde in de eerste helft de voorsprong te vergroten.

Na de pauze moest de Vlaardingse formatie vol aan de bak om Rozenburg van dadendrang af te houden. Keer op keer diende de achterhoede van de thuisclub alert te blijven om het fel aandringende Rozenburg van de aansluitingstreffer af te houden. Doelpunten vielen pas te noteren in de laatste 10 minuten. Invaller Joey van der Zouwen rondde een vlot lopende aanval fraai af: 3-0. Doelman Jochem van der Zouwen wist in eerste instantie een treffer van Rozenburg te voorkomen, maar moest kort daarna het antwoord schuldig blijven op een fraai schot in de winkelhaak: 3-1. Hierna nam Rozenburg meer risico door vol op de aanval te gaan spelen, maar kwam bedrogen uit. Nailey Girigorie profiteerde van de hem geboden ruimte en scoorde in de omschakeling een hattrick uit drie snelle counters; eindstand 6-1.

Selectie Victoria’04: Jochem van der Hoff, Bart van der Hoeven, Robbin Winsveen, Oscar Knecht, Atakan Karacoskun (85: Nick Rutten), Nailey Girigorie, Wesley de Heij, Roy Meerten (65: Jur de Visser), Jelle Blankestijn (65: Robin den Breems), Rilgilio Ramsubagh (75: Joey van der Zouwen), Colin Pleisier.

Eindstand: 6-1 (bij rust 2-0).

Doelpunten Victoria’04: Oscar Knecht (1-0), Atakan Karacoskun (2-0), Joey van der Zouwen (3-0), Nailey Girigorie (4-1, 5-1, 6-1).