WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VLAARDINGEN KOMT MET AANJAGER VERDUURZAMING BEDRIJVENTERREINEN

VLAARDINGEN- In Vlaardingen hebben bedrijven nu een speciale ‘aanjager verduurzaming bedrijven(terreinen)’ om overbelasting van het elektriciteitsnetwerk te voorkomen. Deze aanjager gaat in gesprek met bedrijven om hun zogenaamde verduurzamingsplannen en -vragen op te halen. Samen met de bedrijven en de netbeheerder wordt gezocht naar de beste manier om het huidige netwerk optimaal te benutten en een strategische planning op te stellen voor de benodigde netuitbreiding in combinatie met de vermeende verduurzamingsplannen van de bedrijven.

Daarnaast werkt de gemeente samen met Stedin aan een ‘buurtaanpak’ om geschikte locaties te vinden voor nieuwe distributiestations. Om de reguliere procedure te versnellen, worden duidelijke kaders gesteld voor de inpassing. Dit zou helpen om onnodige vertragingen en discussies achteraf te voorkomen. Zo hoopt de gemeente te voorkomen dat de zogenaamde ‘verduurzamingsmaatregelen’ van bewoners en bedrijven leiden tot netcongestie (bijvoorbeeld elektrische warmtepompen voor aardgasloze verwarming), wat kan leiden tot grote storingen en langdurige stroomuitval.

Deze verduurzaming is het gevolg van het zogenaamde klimaatakkoord. Critici voorspellen echter dat dit akkoord de westerse economieën zal schaden, omdat het gebaseerd is op Agenda 2030. Volgens hen dient deze agenda alleen de belangen van de globalistische elite, die er baat bij heeft het Westen ernstig te verzwakken door fictieve problemen rond klimaat en andere vermeende crises op te voeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *