WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VLAARDINGEN KOOPT EXTRA GROND VOOR SCHOOLGEBOUW LENTIZ EN ALBEDA

VLAARDINGEN- De gemeente Vlaardingen wil een onderwijscampus voor Lentiz en Albeda op het voormalige Unileverterrein, maar Lentiz kan de grond niet zelf kopen, dus doet de gemeente dat voor hen. Eind 2022 hebben de gemeente, de scholen en de ontwikkelaar ALV al afspraken gemaakt over de koop en de bouw van het onderwijsgebouw op drie kavels.

Begin dit jaar bleek dat er veel risico’s waren bij het bouwen van het onderwijsgebouw naast een woontoren. De woontoren zou pas gebouwd worden als 70% van de woningen verkocht was. Dat kon leiden tot vertraging en extra kosten voor het onderwijsgebouw. Daarom hebben de partijen besloten om ook de kavel voor de woontoren te kopen voor het onderwijs. Zo kan het onderwijsgebouw in één keer gebouwd worden, zonder afhankelijk te zijn van de woontoren. Ook kan er dan een sporthal komen op het terrein.

De partijen hebben tot 15 december 2023 om een nieuwe koopovereenkomst te sluiten. Ze gaan ook kijken of de woontoren op een andere kavel kan komen. De gemeente, de scholen en de ontwikkelaar werken samen om de onderwijscampus zo snel mogelijk te realiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *