WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VLAARDINGEN TEKENT VOOR AANPAK GELDEZELS

VLAARDINGEN- Het Openbaar Ministerie (OM), de politie en de gemeente Vlaardingen gaan de inzet van zogenaamde geldezels gezamenlijk aanpakken. Burgemeester Bert Wijbenga (VVD) laat weten dat weer een stap is gezet in het digitaal veiliger maken van Vlaardingen.

Geldezels, individuen die hun bankgegevens beschikbaar stellen voor criminele activiteiten, vormen een groeiend probleem. Door hun rekening ter beschikking te stellen, faciliteren zij criminelen in het witwassen van gestolen geld.

Met de aanpak van geldezels hoopt de gemeente een duidelijk signaal af te geven dat dergelijke praktijken niet getolereerd worden en dat er hard opgetreden zal worden tegen degenen die zich hiermee inlaten.

De samenwerking tussen OM, politie en gemeente is een voorbeeld van hoe lokale overheden en handhavingsinstanties effectief kunnen samenwerken zaken zoals digitale criminaliteit, het hoofd te bieden. Het is ook een duidelijke boodschap aan potentiële geldezels: wie zijn bankgegevens uitleent aan criminelen, wordt niet alleen zelf strafrechtelijk vervolgd, maar draagt ook bij aan grotere maatschappelijke problemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *