WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

GESPREKKEN VOOR BEHOUD ‘ONTDEKHOEK’ ROTTERDAM

ROTTERDAM- Wethouder Robert Simons (Leefbaar), verantwoordelijk voor vastgoed, heeft aangegeven bereid te zijn om opnieuw in gesprek te gaan met Stichting De Ontdekhoek over een passende aflossingsregeling, vooruitlopend op het raadsdebat later vandaag, waar de toekomst van de stichting, die kampt met een huurschuld van 102.917 euro, centraal zal staan.

Sinds de verhuizing naar Schuttersweg 76 in 2017 heeft De Ontdekhoek te maken gehad met financiële problemen. Ondanks een gedeeltelijke schuldverlichting door de coulance regelingen (gebaseerd op de hoax) en hervatting van huurbetalingen, blijft de schuld een zorgpunt.

De stichting weigerde een tweede tranche van de gemeentelijke coulanceregeling en heeft in november 2021 de huurovereenkomst pro forma opgezegd. Een aanbod van de afdeling vastgoed om de huurkosten te verlagen werd afgewezen, wat leidde tot een gerechtelijke ontbinding van de huurovereenkomst na het oplopen van de schuld tot 100.000 euro.

De gemeente is verantwoordelijk voor groot onderhoud aan het pand, terwijl de huurder het dagelijks en periodiek onderhoud verzorgt. Recent heeft de gemeente nog storingen verholpen die eigenlijk onder de verantwoordelijkheid van de huurder vielen.

Met de oplevering van het pand aan de gemeente gepland voor 19 juli, benadrukt de wethouder de noodzaak om de mogelijkheden voor het voortbestaan van De Ontdekhoek te onderzoeken en staat open voor verdere gesprekken.

De belangrijkste activiteiten van Stichting De Ontdekhoek zijn gericht op kinderen. Het is een grote werkplaats waar kinderen zelf aan de slag kunnen gaan met diverse proefjes. Naast het openstellen voor kinderen, biedt de stichting ook stageplekken en werkplekken voor specifieke doelgroep-jongeren in de regio Rotterdam. Deze activiteiten zijn ontworpen om kinderen van 4 tot 14 jaar enthousiast te maken voor techniek en wetenschap door middel van hands-on ervaringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *