WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘VLAARDINGER FERRY DEN O. (46) ACHTER DRUGSLAB BLEISWIJK’

VLAARDINGEN- De 46-jarige Ferry den O. uit Vlaardingen zat achter het opzetten en beheren van het drugslab in een garage aan de Overbuurtseweg te Bleiswijk, denkt het Openbaar Ministerie. Den O. moet deze week verschijnen voor de rechters van de meervoudige strafkamer in Rotterdam. Op zaterdag 6 april viel de politie de woning te Bleiswijk binnen na informatie dat er een drugslab aanwezig zou zijn. Hoewel er in de woning zelf niets werd gevonden, werd in een achtergelegen garage een volledig operationeel lab ontdekt.

Den O. is op heterdaad betrapt terwijl hij in het drugslab bezig was en is direct aangehouden. De Landelijke Faciliteit Ontmantelen was ter plaatse om het chemische proces veilig te stoppen en de apparatuur in beslag te nemen. Onder de in beslag genomen goederen bevonden zich onder andere een RVS-ketel van 840 liter, destillatie-opstellingen, en grote hoeveelheden chemicaliën zoals natriumhydroxide, mierenzuur en formamide.

Vlaardinger Den O. wordt beschuldigd van meerdere overtredingen van de Opiumwet, waaronder het opzettelijk vervaardigen, bereiden en verwerken van amfetamine. In totaal is 4,5 liter amfetamineolie aangetroffen. Den O. wordt ervan verdacht deze activiteiten te hebben uitgevoerd met de intentie om de drugs binnen en buiten Nederland te verhandelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *