WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VLAARDINGERS DUIKEN IN IJSKOUD WATER KRABBEPLAS

VLAARDINGEN- Een unieke en verfrissende ervaring vond vanmorgen om 10.00 uur plaats in de Krabbeplas: de grootste, gezamenlijke ‘koud water dip’ van Vlaardingen. Dit was een initiatief van drie Vlaardingse experts op het gebied van adem- en koude training: Lars Huizinga (IJskracht), Wieteke van den Boogert (One80 FIT) en Thomas van der Vliet (Human Performance Lab). Zij wilden de deelnemers laten voelen wat kou met uw lichaam doet en hoe u daar positief gebruik van kunt maken.

Om de dippers goed voor te bereiden op deze uitdaging, boden de initiatiefnemers een training aan op 7 of 8 November om 19.30 uur. Tijdens deze training leerden de deelnemers praktische kennis over de wetenschap achter koude training, tools en training om zich klaar te maken voor de dip en kennis over hun ademhaling, zenuwstelsel en stressniveau. Voor beginners was deze training verplicht, omdat een ijsbad voor acute stress kan zorgen, zoals een hoge ademhaling en veel spierspanning. Door hier goed mee om te gaan, kunt u uzelf sterker en gezonder maken.

De Vlaardingse DIP was ook een manier om de stad in beweging te brengen. Daarom steunden ook Vlaardingen-in-Beweging en het Leefstijlloket de actie en moedigden ze de inwoners aan om mee te doen. Voor alle zekerheid was vanmorgen ook de Reddingsbrigade aanwezig.

Eén gedachte over “VLAARDINGERS DUIKEN IN IJSKOUD WATER KRABBEPLAS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *