WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ONTPLOFFINGSGEVAAR TOT NA MIDDERNACHT IN VLAARDINGEN-HOLY

VLAARDINGEN- Het verdacht pakket dat halverwege de avond is gevonden aan de Gretha Hofstralaan in Vlaardingen-Holy (Hoog Lede) heeft de politie tot na middernacht beziggehouden. De straat was ruim afgezet en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie werd opgeroepen om het pakket te onderzoeken.

Het pakket zou mogelijk te maken hebben met een reeks explosies die eerder hebben plaatsgevonden bij een loodgietersbedrijf in de Oostwijk. Een woning aan de Gretha Hofstralaan werd zaterdag al door de burgemeester gesloten, omdat deze in verband werd gebracht met de incidenten. De gemeente had eerder deze week ook al een bewakingscamera geïnstalleerd om de situatie in de Oostwijk en op Hoog Lede in de gaten te houden, maar dat heeft niet kunnen voorkomen dat er vrijdagavond opnieuw een explosie was in de Koninginnestraat (nabij de Wilhelminastraat). Daar was maandagavond ook al een ontploffing geweest, maar dan iets verderop.

De explosies hebben al twee auto’s van een loodgietersbedrijf in de Oostwijk vernield. Een van de auto’s stond geparkeerd aan de Gretha Hofstralaan en explodeerde op 4 april rond 02.12 uur ’s nachts met een enorme knal. Niemand raakte gewond, maar de schade was aanzienlijk. Een andere auto van hetzelfde bedrijf werd kort daarna ook tot ontploffing gebracht in de Koninginnestraat.

De politie roept getuigen of mensen die over informatie of beeldmateriaal beschikken die kunnen bijdragen aan het onderzoek, op om zich te melden via 0900-8844. Wie liever anoniem wil blijven, kan bellen met M. op 0800-7000.

Eén gedachte over “ONTPLOFFINGSGEVAAR TOT NA MIDDERNACHT IN VLAARDINGEN-HOLY

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *