WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VLAARDINGERS TEGEN BEZUINIGINGEN

VLAARDINGEN- De plannen van Vlaardingen om 12 miljoen euro te bezuinigen op de begroting zijn hard aangekomen. Donderdagavond waren in de gemeenteraad maar liefst 39 insprekers te horen in de gemeenteraad. Een van hen was Mira Houtdijk, voorzitter van het Vlaardingse Zwembad de Kulk. Zei gaf aan nog altijd woedend te zijn over de manier waarop het mogelijk stoppen van de subsidie aan het bad bekend is gemaakt. Zij vernam de eventuele stopzetting door het uitlekken van de nota op het internet. Vervolgens kwamen er vragen van bezoekers aan de kassa, maar officieel was nog altijd niets bekend. Dat kwam pas later via een persconferentie.
vld 3vld 2vld 4

Vlaardingen heeft nog zo weinig eigen vermogen dat er gekort moet worden, maar omdat veel van de uitgaven, wettelijk vastliggen, zijn het de maatschappelijke voorzieningen die de klappen moeten opvangen. En dat betekent dat het zwembad de Kulk, de bibliotheek in het centrum, de kinderboerderij Holywood en de Stadsgehoorzaal met sluiting bedreigd worden.
Aanstaande woensdag 9 en donderdag 10 juli vindt in de gemeenteraad de discussie over de begroting voor volgend jaar plaats.

De vergadering van woensdag begint om 20.00 uur, óf een uur vroeger, wanneer Nederland in de halve finale van het WK voetbal staat.