WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VLAARDINGSE CAISSIÉRE (22) BESTEELT JUMBO

ROTTERDAM- De caissière R.A.M. P. (22) uit Vlaardingen wordt ervan verdacht dat zij geld uit de kassa van supermarkt Jumbo heeft weggenomen. Het zou gaan om een totaalbedrag van 1.630 euro, dat zij in verschillende keren heeft meegenomen. Dat stelt het Openbaar Ministerie (OM), dat de vrouw voor de politierechter wil brengen.

De vermeende diefstallen hebben plaatsgevonden tussen 1 november 2021 en 6 januari 2022, bij de Jumbo-vestiging aan de Gerrit Jan Mulderstraat in Rotterdam-West. Het OM beschuldigt de vrouw van verduistering in dienstbetrekking, een strafbaar feit dat valt onder de artikelen 321 en 322 van het Wetboek van Strafrecht.

Volgens deze artikelen kan de vrouw een gevangenisstraf van maximaal vier jaar of een geldboete van de vijfde categorie krijgen. De vijfde categorie geldboete bedraagt momenteel 87.000 euro. De politierechter zal uiteindelijk de hoogte van de straf bepalen, afhankelijk van de omstandigheden van het geval.

Verduistering in dienstbetrekking is een strafbaar feit waarbij iemand die voor zijn werk goederen of geld van zijn werkgever onder zich heeft, deze zonder toestemming voor zichzelf houdt of gebruikt. Dit wordt gezien als een ernstige schending van het vertrouwen dat de werkgever in de werknemer heeft gesteld. Daarom wordt verduistering in dienstbetrekking zwaarder bestraft dan gewone verduistering.

PartijPeiler
een second opinion bij stemadvies

Online stemhulpen worden meestal gemaakt in overleg met politieke partijen. Deze mogen zelf aangeven hoe zij over de voorgelegde stellingen denken. Maar geven die stemhulpen dan wel een eerlijk beeld? PartijPeiler geeft advies op basis van stemuitslagen in de Tweede Kamer. Daardoor leiden vergelijkbare stellingen bij PartijPeiler mogelijk tot een ander advies.

Klik HIER!

1 reactie op “VLAARDINGSE CAISSIÉRE (22) BESTEELT JUMBO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *