WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

LEEFBAAR ROTTERDAM: ‘AANSLAG OP BAUDET DOOR LINKSE GEK EN VUILNIS’

ROTTERDAM- Leefbaar Rotterdam noemt de sympathisant van de aanslagpleger op volksvertegenwoordiger en FVD-voorman Theirry Baudet ‘een laffe linkse gek’ en ‘vuilnis’. De geweldsverheerlijker is na de aanslag op Baudet op video vastgelegd voor het politiebureau in Groningen, waar het met een jas met de tekst ‘Pim Fortuyn is dood’ rondliep. Leefbaar Rotterdam reageerde verontwaardigd: ‘Dit schorem staat gemaskerd voor een politiebureau om steun te betuigen aan een andere gek die Thierry Baudet met een bierfles aanviel. Wat een vuilnis. Geen woorden voor.’

Aanslagpleger
Baudet was naar Groningen afgereisd voor een campagnebijeenkomst van zijn partij, in aanloop naar de verkiezingen aanstaande woensdag. In een drukke kroeg werd hij plotseling belaagd met een bierfles. Eerst sloeg de dader de fles stuk op het hoofd van Baudet, daarna stak hij hem met de gebroken fles. Baudet liep verwondingen op en is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. De politie heeft nog geen duidelijkheid kunnen geven over de motieven en de identiteit van de dader, die wel direct is aangehouden.

Het is niet de eerste keer dat Baudet te maken krijgt met een aanslag op zijn leven. Op 26 oktober 2023 werd hij aangevallen in Antwerpen, vlak voordat hij een lezing zou geven aan de Universiteit Gent. Een man van Oekraïense afkomst sloeg hem op het hoofd met een zware, opvouwbare paraplu, terwijl hij anti-Poetin en zogenaamde anti-fascistische leuzen schreeuwde in het Oekraïens. Baudet liep een hersenschudding op. De politie arresteerde de aanvaller, maar liet hem kort daarna alweer vrij. Of hij wordt vervolgd is nog altijd onduidelijk.

Baudet heeft ook regelmatig te maken gehad met andere vormen van geweld en bedreigingen, zoals het bekladden van zijn huis en auto, het versturen van dreigbrieven en het verstoren van zijn bijeenkomsten. Baudet laat bij herhaling weten dat deze acties het resultaat zijn van een ‘enorme demoniseringscampagne’ (vanuit de media en politiek, red.) tegen hem en zijn partij.

In februari 2020 werd Baudet in Eindhoven al eens besmeurd met verf door een groep fascisten. De politie pakte vier van de fascisten op, die later een boete moesten betalen van 500 euro per persoon. In maart 2019 werd Baudet met een mes bedreigd door een vrouw die zich omschreef als journalist tijdens een campagnebijeenkomst in Maastricht. De vrouw werd gearresteerd en kreeg een taakstraf van 100 uur opgelegd.

Op 6 mei 2002 werd Pim Fortuyn vermoord. Hij was de eerste voorman van Leefbaar Rotterdam. Fortuyn werd neergeschoten op het Media Park in Hilversum door Volkert van der Graaf, een linksradicale milieuactivist. Fortuyn was een van de meest invloedrijke politici van zijn tijd en stond op het punt een monsterzege te behalen bij de Tweede Kamerverkiezingen met zijn Lijst Pim Fortuyn.

Toenmalig GroenLinks-wethouder in Wageningen, Jack Bogers, waarschuwde de omgeving van Van der Graaf vlak na de moord, waardoor bewijsmateriaal kon worden verdonkeremaand. Bogers ontving in 2020 een onderscheiding van de gemeente Wageningen. Ook Sjoerd van de Wouw, de mede-oprichter van de Vereniging Milieu-Offensief en een GroenLinks-lid, was betrokken bij het vernietigen van bewijslast na de moord op Fortuyn.

PartijPeiler
een second opinion bij stemadvies

Online stemhulpen worden meestal gemaakt in overleg met politieke partijen. Deze mogen zelf aangeven hoe zij over de voorgelegde stellingen denken. Maar geven die stemhulpen dan wel een eerlijk beeld? PartijPeiler geeft advies op basis van stemuitslagen in de Tweede Kamer. Daardoor leiden vergelijkbare stellingen bij PartijPeiler mogelijk tot een ander advies.

Klik HIER!

15 gedachten over “LEEFBAAR ROTTERDAM: ‘AANSLAG OP BAUDET DOOR LINKSE GEK EN VUILNIS’

 1. Terwijl de overige lijsttrekkers met elkaar in schijn debat gingen bij de NPO wordt een buitengesloten volksvertegenwoordiger het slachtoffer van een aanval door linkse Antifa-activisten, ik heb genoeg van Antifa-Extinction Rebellion en Hamas-sympathisanten. Woensdag moeten we een duidelijke boodschap sturen en Rechts kiezen.

  1. Linkse luitjes zijn slechte verliezers Rob, er zullen best nog wat incidentjes plaats vinden na woensdag want verliezen zullen ze.

   1. En Antifa (Anti Fascistische Aktie AFA) moet op de lijst van terroristische organisaties
    dat verruimt de machtsmiddelen tegen deze maatschappij-ontwrichtende beweging

 2. Baudet is niet mijn ‘kleur’ maar van politici blijf je met je poten af!
  Maar wederom komt het geweld van links.
  Het begon al met dhr Janmaat.
  En ook dhr Wilders (mijn kleur) is een slachtoffer van links, waaronder ook de NPO. Zelfs in het buitenland (moslimlanden) willen ze hem dood en staat er een prijs op zijn hoofd.
  Oh oh, wat zijn voornoemde lui toch vredelievende mensen.
  Gelukkig mogen we (nog ) stemmen.
  Wedden dat de meeste stemmen naar links gaan?

  1. De meeste stemmen gaan dit keer naar Wilders Jaap, ik vraag me alleen af hoe ver het linkse tuig dit keer gaat om hem buiten spel te zetten. Zo democratisch zijn linkse piepeltjes niet.

   1. Het is allemaal zo zwart-wit aan het worden , men kan dadelijk alleen nog maar tussen Links tuig of Rechts tuig kiezen ……………Het blijven gewoon , bij elkaar een stelletje extremisten die toen ook in 1935 hun kop op staken …………..

   2. I.d.d. Hans.
    Op dit punt zijn we het eens.
    Ben echt bang dat dhr Wilders nu een serieuze bedreiging aan het worden is voor links en hem hetzelfde gaat overkomen als Pim.
    En denk (wat een klote woord) je niet dat alles ‘eerlijk’ geteld wordt? Vorige keer is er nog een teltrut uit een stembureau gegooid.
    Morgen zien we het……….

 3. Ikf fal alteitf de leiftrekker fan de kriftenunie bleiffe ……………Foor de vrest gaat het pfrima metf me ……………………..

 4. En ik hoop dat iedereen die meegedaan heeft aan het demoniseren van Baudet nu trots op zichzelf is. Hoera!!! Applaus voor jezelf!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *