WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VLUCHTELING (54) BEZOPEN ACHTER STUUR IN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De vluchteling Dormohammad K. (54), geboren in Kabul-Afghanistan en nu woonachtig in Waddinxveen, is aangehouden te Vlaardingen wegens rijden onder invloed van alcohol. K. moet verrschijnen voor de politierechter, omdat hij is betrapt terwijl hij een personenauto bestuurde met een alcoholgehalte van 750 microgram per liter uitgeademde lucht. Dit is ruim boven de wettelijke limiet van 220 microgram.

De overtreding vond plaats op 14 november 2023 in Vlaardingen. Volgens de Wegenverkeerswet 1994 (artikel 8, lid 2, aanhef en onder a) is het strafbaar om een autp te besturen met een dergelijk hoog alcoholgehalte. K. heeft hiermee zijn eerste strafpunt op zijn rijbewijs gekregen.

De zaak valt onder de recidiveregeling voor ernstige verkeersdelicten (artikel 123b WVW1994). Dit betekent dat als K. opnieuw wordt veroordeeld voor een soortgelijke overtreding, zijn rijbewijs automatisch ongeldig wordt verklaard en hij dit moet inleveren.

Eén gedachte over “VLUCHTELING (54) BEZOPEN ACHTER STUUR IN VLAARDINGEN

  1. Je mag tegenwoordig ook echt helemaal niets meer als gelukszoekertje , het is gewoon pure discriminatie …………….Pfffffffff 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *