WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VOORLOPIG GEEN VERBOD OP ‘HERRIEBEDRIJF’ SCHIEDAM-WEST

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam ziet niets in de suggestie om alle overlastgevende bedrijfsactiviteiten in en om de Wiltonhaven te verbieden. Een dergelijk verbod is onlangs voorgesteld door enkele raadsleden. In een reactie daarop laat het stadsbestuur weten dat de Algemene wet bestuursrecht ruimte bieden om af te zien van handhaving indien de gemeente in overleg is met alle partijen. Het doorgaan van de activiteiten mag weliswaar niet (langer) tot overlast voor de omgeving leiden, maar voorkomen moet worden dat bedrijven voor een langere tijd bepaalde activiteiten niet meer kunnen uitvoeren, vindt men op het stadskantoor.

Vanuit de gemeenteraad wordt gewezen op een uitspraak van de Raad van State die onlangs twee klagende omwonenden in het gelijk heeft gesteld én de huidige vergunning heeft vernietigd van scheepswerf Huisman Equipment in de Wiltonhaven.

Volgens het stadsbestuur heeft de uitspraak van de Raad van State duidelijkheid gegeven over hoe moet worden omgegaan met geluidsoverlast van afgemeerde schepen in het havengebied. Op het stadskantoor wordt deze uitspraak ter harte genomen. De gemeente is al in overleg met (vertegenwoordigers van) omwonenden, bedrijven en andere belanghebbenden. Het doel is om te komen tot zo veel als mogelijk gedragen oplossingen. Er is gekozen voor deze weg omdat een permanent oplossing niet op korte termijn kan worden gerealiseerd.

Als uit de gesprekken blijkt dat op korte termijn niet voldoende maatregelen getroffen kunnen worden om de overlast weg te nemen of zoveel als mogelijk te beperken, zal worden overwogen om handhavend op te treden.

Op de werf van Huisman is men inmiddels aan de slag gegaan met maatregelen voor de korte termijn. Zo hebben zij twee universele uitlaatdempers besteld om het geluid van de motoren te dempen, bepaalde overlast gevende werkzaamheden gestopt en werktijden aangepast. Binnenkort komt daar het zo mogelijk toepassen van aggregaten bij. Of dit voldoende zal zijn om de geluidoverlast voldoende te beperken, wordt op dit moment onderzocht. Daarnaast gaat de gemeente voor ieder schip dat bij Huisman afmeert in overleg over geluid- en licht reduceren maatregelen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 gedachten over “VOORLOPIG GEEN VERBOD OP ‘HERRIEBEDRIJF’ SCHIEDAM-WEST

  1. Ik vraag me af hoeveel Schiedammers nog bij overlastgevende bedrijven werken , en of Nederlands daar nog de voertaal is?
    Dit zou een zwaarwegende overweging moeten zijn van het college mbt het te voeren beleid.
    Alles afwegend zou er misschien wel een andere locatie gezocht moeten worden .

    1. Ga vooral eens meerdere keren kijken in de omgeving waar je wil gaan wonen. Dan kan je zelf ervaren hoe het is in deze buurt. Wat voor de een overlast is ziet de ander niet als overlast. Door zelf te ervaren kan je een eigen mening vormen. Ik zelf heb ook een woning in de industrie omgeving van Schiedam. Mijn huidige woning was al 3 maal af gewezen vanwege de “overlast” ik heb deze woning geaccepteerd na dat ik zelf daar ben gaan kijken en woon daar nu al 30 jaar met veel plezier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *