WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

HECHTENIS VERLENGD PLEEGOUDERS VLAARDINGS MEISJE (10)

VLAARDINGEN- De raadkamer heeft vandaag besloten dat de voorlopige hechtenis van de pleegouders van het 10-jarig meisje uit Vlaardingen met 90 dagen wordt verlengd. De zaak kwam aan het licht toen het kind op 27 mei met ernstige verwondingen in het ziekenhuis werd opgenomen.

Na een uitgebreid onderzoek door het Team Grootschalige Opsporing zijn de 37-jarige pleegouders gearresteerd. Zij worden verdacht van poging tot doodslag, zware mishandeling, vrijheidsberoving en het in hulpeloze toestand brengen van het meisje. Twee andere kinderen uit hetzelfde gezin zijn inmiddels op een andere locatie ondergebracht.

In het weekend volgend op de arrestaties zijn vernielingen aangericht aan een woning in de Madoerastraat in de Indische buurt. De politie onderzoekt of er een verband is met de mishandelingszaak. De woning maakt deel uit van het strafrechtelijk onderzoek naar de mishandeling en de recente vernielingen kunnen mogelijk belangrijk bewijsmateriaal hebben vernietigd. Kort voor de incidenten is er een mobiele camera geïnstalleerd in de straat.

De eenmansfractie Heel de Stad (HdS) heeft in reactie op de gebeurtenissen een aantal vragen gesteld aan het college. Zij zoeken opheldering over de omstandigheden die tot de mishandeling hebben geleid.

De politie en het Openbaar Ministerie laten weten intensief samen te werken om alle aspecten van deze zaak grondig te onderzoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *