WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘VRAGEN OUDERENPARTIJ SCHIEDAM NAAR SLAVERNIJVERLEDEN ZIJN PROVOCATIEF’

SCHIEDAM- Via een WOO-verzoek is de OuderenPartij Schiedam (OPS), naar eigen zeggen, erachter gekomen dat een ambtenaar de vragen van de fractie, over het vermeende slavernijverleden, niet wilde beantwoorden, omdat ze als provocatief werden beschouwd. De OPS-fractievoorzitter Maarten Reuderink roept de wethouders Anouschka Biekman (D66) en Antoinette Laan (VVD) ter verantwoording.

Reuderink uit zijn verbazing: ‘Eerlijk gezegd vind ik dat schokkend. Ik denk dat het een ambtenaar niet past om een waardeoordeel over raadsvragen te hebben. Nou moeten we van een mug geen olifant maken en uiteindelijk is het zijn of haar keuze waar ik verder niet zo aan til, maar uit het WOO-verzoek blijkt ook dat de wethouders Laan en Biekman daar hun fiat aan hebben gegeven en uiteindelijk zijn zij politiek verantwoordelijk.’

Bij de OPS wil men dat de wethouders uitleggen waarom ze raadsvragen als provocatief bestempelen. Reuderink vaagt om een gedegen onderbouwing: ‘Per slot van rekening matigt u zich hier een oordeel aan vragen van een orgaan dat geacht wordt u te controleren. Kunt u aangeven waar u vandaan haalt, dat blijkbaar ook door u als provocatief bestempelde raadsvragen niet beantwoord hoeven te worden?’

9 gedachten over “‘VRAGEN OUDERENPARTIJ SCHIEDAM NAAR SLAVERNIJVERLEDEN ZIJN PROVOCATIEF’

 1. Als je een beetje hersenen bezit, dat mag je toch verwachten van een wethouder, dan moet deze van het bestaan weten van het spreekwoord: ‘al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald hem wel’.

 2. Als er iets provocatiefs is dan is het wel dat onuitstaanbare gedram van Biekman, van d66 uiteraard, over het slavernijverleden van Schiedam wat aantoonbaar dus niet bestaat.
  Prima zaak dat Reuderink van de OPS dit aan de orde stelt.

 3. Als je ze graag een ander ras van een slavernijverleden wilt beschuldigen, terwijl meermaals uit onafhankelijk onderzoek gebleken is dat Schiedam dat niet heeft, kun je alleen maar concluderen dat Mw Biekman racistisch lijkt te zijn.
  Er kan geen ander motief zijn om zoiets te willen doen.
  En dat is wel bijzonder te noemen, want wie lijkt hier nu de ware racist te zijn….

 4. Ik vind het meer een drammend verwend ‘meisje’ wat in haar ieugd van Sint en Piet geen stepje heeft gekregen. Waarschijnlijk zat ze ook altijd achter in de klas en bij gymen werd ze door haar klasgenoten nooit gekozen om mee te spelen, met zo postuur.
  Kortom een gefrustreerde ziel die nu alles uit de kast trekt om aandacht te trekken.

  1. Ik heb in eerdere reacties vernomen dat het een haatdragend mens is , dus wat doet ze dan daar in die functie ? …………… Rot aub op met dat soort idioten ……………………

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *