WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VROUW VOOR RECHTER OM STELEN ZALMFILET BIJ AH VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De Angolese S.C.A. H. uit Poortugaal moet wegens winkeldiefstal in Vlaardingen verschijnen voor de politierechter. De vrouw zou, volgens het Openbaar Ministerie (OM), samen met een of meer handlangers, of in haar eentje, op 31 maart 2022 in Vlaardingen een of meer pakken zalmfilet heeft gestolen uit de Albert Heijn aan de Dr. Wiardi Beckmansingel 10. Deze pakken zalmfilet waren eigendom van de Albert Heijn, of van iemand anders dan S.C.A. H. en haar eventuele medeplichtigen. Zij zou de pakken zalmfilet hebben meegenomen met de bedoeling om ze zichzelf onrechtmatig toe te eigenen.

Het OM baseert de aanklacht op art 310 Wetboek van Strafrecht, art 311 lid 1 ahf/sub 4 Wetboek van Strafrecht. Deze artikelen gaan over diefstal en de strafverzwarende omstandigheden die daarbij kunnen gelden. Art 310 Wetboek van Strafrecht bepaalt dat diefstal wordt gestraft met een gevangenisstraf van maximaal vier jaren of een geldboete van de vierde categorie. Art 311 lid 1 ahf/sub 4 Wetboek van Strafrecht verhoogt de strafmaat naar een gevangenisstraf van maximaal zes jaren of een geldboete van de vierde categorie als de diefstal wordt gepleegd door twee of meer verenigde personen. Dit betekent dat S.C.A. H. een zwaardere straf kan krijgen als zij niet alleen handelde, maar met een of meer mededaders.

4 gedachten over “VROUW VOOR RECHTER OM STELEN ZALMFILET BIJ AH VLAARDINGEN

 1. Ja, de vis wordt duur betaald.
  Terecht dat dieven worden gepakt.
  Maar oplichting is ook verboden.
  Waarom worden de supermarkten directeuren niet daarvoor gestraft.
  Ze noemen het wel krimpflatie, maar ik zie het als oplichterij.
  Alles ongemerkt duurder maken maar minder krijgen. Hetzelfde geldt voor de speknekken van Nederlandse banken. Meer betalen voor de zogenaamde ‘service’ de rente voor spaarrekeningen laag houden, maar wel miljoenen winst maken.

 2. Geef die vrouw toch gewoon een paar pakken zalmfilet mee …………….je moet eens weten wat er iedere dag weggegooid wordt terwijl het nog eetbaar is …………………..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *