WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SLAGINGSKANS SOCIALE HUURWONING VLAARDINGEN GEDAALD TOT 1,6%

VLAARDINGEN- Het is steeds moeilijker geworden om een sociale huurwoning te vinden in Vlaardingen. De slaagkans, die aangeeft hoeveel procent van de actief woningzoekenden een woning heeft gekregen, is gedaald van 1,9% in 2021 naar 1,6% in 2022. Dat blijkt uit de cijfers die het college van burgemeester en wethouders heeft gepubliceerd.

De huurmarkt in de regio staat onder grote druk. Het aantal actief woningzoekenden is ongeveer hetzelfde gebleven als in 2021, maar het aantal reacties op een woning is wel toegenomen. Daardoor is de kans om een woning te krijgen in de meeste gemeenten verder afgenomen. In 2022 hebben 36.912 actief woningzoekenden een poging gedaan om een woning in Vlaardingen te krijgen. Slechts 790 huishoudens hebben een woning in Vlaardingen toegewezen gekregen.

Vlaardingen probeert de situatie te verbeteren door meer woningen te bouwen en duidelijke afspraken te maken met de woningcorporaties over de toewijzing van woningen. Het doel is om een evenwichtige woningvoorraad te creëren, waarin de Vlaardingse woningzoekenden voldoende kansen hebben.

Meer weten over oorzaak en gevolg? Klik HIER.

2 gedachten over “SLAGINGSKANS SOCIALE HUURWONING VLAARDINGEN GEDAALD TOT 1,6%

  1. Je kunt geen woningen blijven bouwen in dit kleine landje. Als we nu die sociale huurwoningen eens afbreken en er vrije sector en koopwoningen voor in de plaats zetten? Dan zijn we gelijk van al dat uitkeringsgedoe en het zwerfafval af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *