WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VVD REKENT VOOR: ‘TEKORT VLAARDINGEN 25 MILJOEN’

VLAARDINGEN- “Het tekort is ongeveer zeg maar 25 miljoen.” Met die woorden doorbreekt fractievoorzitter Kees Rijke van coalitiepartij VVD het stilzwijgen over de exacte omvang van het miljoenentekort van de gemeente Vlaardingen. Afgelopen week deed wethouder Sebastiaan Nieuwland (D66) nog de grootste moeite om het bedrag vooral niet te noemen, maar Rijke spreekt, voor de microfoon van Omroep Vlaardingen, alsnog over minimaal 25 miljoen.

Met de 25 miljoen is nog altijd niet de exacte omvang van het tekort in beeld. Dat zal met zekerheid nog verder oplopen. Rijke legt uit: “Dan zijn er ook nog een aantal rekeningen te vereffenen die nog opgenomen moeten worden. Er is onder andere nog een rekening van ROGplus en er is een winstwaarschuwing voor 7-ton voor de armoederegeling. Dat zijn ook nog zaken die gerepareerd moeten worden. Nog los van de eventuele afrekening van corona. Daar hebben we ook nog geen voorziening.”

Wethouder Nieuwland trok bij de Algemene beschouwingen nog een rookgordijn op. Het AOV kreeg te horen dat een schatting van 24 miljoen onjuist zou zijn. Nieuwland afgelopen week: “Ik heb zelfs bedragen van 30 en 35 miljoen gehoord. Dat is absoluut niet aan de orde.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

4 gedachten over “VVD REKENT VOOR: ‘TEKORT VLAARDINGEN 25 MILJOEN’

 1. Dit is toch belachelijk!. Een wethouder die toch echt het zinkende schip verlaat en geen openheid van zaken geeft.
  Ontslaan die man en ook nog eens ONEERVOL

 2. Helemaal mee eens.
  Maar daarbij ook het hele zooitje op het stadhuis ontslaan wegens wanbeleid.
  Ze hebben daar allemaal zitten slapen, hoe is t anders mogelijk dat het zover heeft kunnen oplopen.
  En wie is weer de dupe van dit wanbeleid? Juist ja de bewoners die 3% meer OZB gaan betalen en het sociaal domein en dat zal niet hierbij eindigen.

 3. *Ad * helemaal mee eens oneervol ontslaan en laat hem zijn eigen boontjes maar doppen en naar de klote gaan, zo iemand heeft bewust gezwegen en besodemieterd. Dus geen burgemeester ergens anders en geen wachtgeld. Vraag me af of de gemeente waar deze eikel burgemeester wordt, dit in ik volgen nog doorgaat met deze eikel…

 4. Bedoelde eigenlijk te zeggen ( fijn zo’n woordenboek op je telefoon) de volgende gemeente waar hij burgemeester wordt, volgen hun ook deze berichten en of ze doorgaan met zo’n incompetente man die €25 miljoen vernaggelt en een gemeente diep in de schuld laten zitten. Maar ja stom van mij om dat af te vragen, een goede vriend zal hem wel voorgesteld hebben. Zo gaat dat in de politiek, je hoeft niks te kunnen beetje de mainstream volgen en hoppa je wordt gewoon burgemeester

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *