WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VVE’S STAATSLIEDENBUUR SCHIEDAM TEGEN SLOOP

SCHIEDAM- Particuliere eigenaren van woningen in de Staatsliedenbuurt te Schiedam-Nieuwland ervaren opmerkingen in de media over sloop als verontrustend. Volgens het gemeentebestuur wordt deze conclusie ook door experts tegengesproken; renovatie en verduurzaming is zeker een optie om de woningen te verbeteren.

Naast de herstructurering, is ook de renovatie van drie VvE’s in de Staatsliedenbuurt onderdeel van de herstructurering van de buurt. Het type woningen van de particulieren is uit dezelfde bouwperiode als de woningblokken van corporatie Woonplus. Met de drie VvE’s is door de gemeente gesproken en onderzocht welke mogelijkheden er zijn voor verduurzaming. Uitwerking hiervan vraagt tijd; voor veel bewoners is het een grote uitgave om hun woning substantieel te verduurzamen. Ook voor deze bewoners zou de schimmelproblematiek spelen.

Iedere corporatie in Nederland heeft de verplichting om voor het jaar 2030 alle woningen met de energielabels E, F en G te verbeterd. De corporatiewoningen in de Staatsliedenbuurt hebben een energielabel G; de overige woningen E en F.

Eén gedachte over “VVE’S STAATSLIEDENBUUR SCHIEDAM TEGEN SLOOP

  1. Je kunt overal wel tegen zijn. Gewoon slopen die ouwe meuk, anders blijf je tegen ouwe zooi aankijken. Misschien een mooie plek om de wijk wat te upgraden met wat vrije sectorwoningen of wat duurdere koophuizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *