WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘WATERBEDEFFECT NA INVOERING BETAALT PARKEREN SCHIEDAM-NIEUWLAND’

SCHIEDAM- Het invoeren van betaald parkeren in de Cartonnagebuurt in Schiedam-Nieuwland kan leiden tot een verschuiving van de parkeerproblemen naar andere buurten, zoals Schiehart. Dat erkent het stadsbestuur in antwoord op vragen vanuit de gemeenteraad.

Volgens het stadsbestuur is er altijd een risico op een waterbedeffect, als er in een gebied parkeerregulering wordt ingevoerd. Dat betekent dat automobilisten die niet willen betalen voor het parkeren, uitwijken naar wijken of buurten net buiten het gebied met parkeerregulering. Daar kan de parkeerdruk dan weer toenemen, waardoor de bewoners daar last krijgen van parkeeroverlast.

Het college zegt dat de enige effectieve manier om de parkeerdruk in de betreffende wijken aan te pakken, het invoeren van parkeerregulering is, maar daar is in de meeste buurten geen draagvlak voor, volgens de draagvlakmeting die het college heeft uitgevoerd. Daarom zijn er slechts beperkt andere maatregelen mogelijk, zoals het invoeren van een parkeerverbodszone in de Nolensbuurt. Hoewel ook dat weer kan leiden tot een verplaatsing van de parkeerdruk in de directe omgeving, waarschuwen burgemeester en wethouders.

De Vakbondsliedenbuurt zou de enige buurt in Nieuwland zijn waar de parkeerdruk sinds 2019 is gedaald. Dit
hangt vooral samen met het invoeren van parkeerregulering in februari 2019. Dit is naar boven gekomen bij de evaluatie die in maart 2020 is uitgevoerd.

2 gedachten over “‘WATERBEDEFFECT NA INVOERING BETAALT PARKEREN SCHIEDAM-NIEUWLAND’

  1. Lijkt mij duidelijk betaald parkeren in de hele stad , met vrijstelling voor een auto per woning elke tweede en derde auto gewoon betalen.

  2. Lijk mij duidelijk: stoppen met alles volbouwen én meer parkeerplaatsen aanleggen. We hebben hier echter te maken met een links auto-hatend bestuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *