WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

WEER MINDERJARIGE (14) OPGEPAKT BIJ BOMPAND VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Een 14-jarige jongen uit Leidschendam is aangehouden aan de Gretha Hofstralaan in Vlaardingen-Holy. Hij is vannacht gecontroleerd door agenten vanwege het verscherpte toezicht in de regio en bleek in bezit van goederen die gebruikt kunnen worden bij het plegen van aanslagen. Deze goederen zijn in beslag genomen. De jongen zit momenteel in beperkingen en er wordt onderzocht of er een verband is met de eerdere explosies in dezelfde straat.

Aan de Gretha Hofstralaan zijn meerdere bomaanslagen gepleegd op de woning van een loodgieter die eerder het doelwit was van belaging. De politie zet het onderzoek naar deze reeks explosies voort, waarbij niet alleen rechercheurs, maar ook (wijk)agenten dagelijks betrokken zijn. Er wordt nauw samengewerkt met de gemeente en het Openbaar Ministerie om verdachten aan te houden en te vervolgen, wat al tot meerdere aanhoudingen en veroordelingen heeft geleid.

Het onderzoek naar de achtergronden van de explosies gaat onverminderd door. De politie benadrukt het belang van het melden van verdachte situaties of informatie. Dit kan bij de politie, maar ook anoniem via 0800-7000 of bij Team Criminele Inlichtingen op 088-6617734.

Eén gedachte over “WEER MINDERJARIGE (14) OPGEPAKT BIJ BOMPAND VLAARDINGEN

  1. Als ze nou die ouders van die klotepuber eens tien jaar vastzetten of uitzetten of hun uitkering stopzetten dan ontmoedigt dat andere pubers en stimuleert dat ouders om hun pubers ’s nachts in bed te houden in plaats van ze met explosieven te laten spelen. Verder lijkt het mij zinvol om het huis van die loodgieter af te breken, dan valt er ook niets meer op te blazen en kunnen de buren eindelijk van hun vinex wijk gaan genieten zonder angst voor een grote boem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *