WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘WEERHUIS ANDREAS ROSE BLIJFT BEHOUDEN VOOR SCHIEDAM’

SCHIEDAM- Het weerhuis van de overleden Andreas Rose, een bekende Schiedamse politicus en ondernemer, zal niet verdwijnen uit het straatbeeld van Schiedam. Het pand aan de Schie, waar het weerhuis aan de gevel hangt, wordt binnenkort verkocht, maar de nieuwe eigenaar wil het weerhuis waarschijnlijk behouden. Dat heeft Monique Rotteveel van de politieke partij LOS bekendgemaakt.

Rotteveel vertelt dat het weerhuis, dat volgens sommigen het grootste van Europa is, een belangrijke attractie is voor Schiedam en voor toeristen. Ze was bang dat het weerhuis zou worden verwijderd bij de verkoop van het pand, maar na overleg met de huidige eigenaresse is ze gerustgesteld. “De verkoop kan pas volgend jaar plaatsvinden door omstandigheden. En de koper heeft aangegeven dat hij of zij het weerhuis graag wil houden. Dat zou natuurlijk fantastisch zijn.”

Rose was 12 jaar lang gemeenteraadslid in Schiedam. Eerst voor Gemeente Belangen Schiedam (GBS), later voor LOS, de partij die hij samen met Arie Villerius oprichtte na het verdwijnen van Leefbaar Schiedam en het einde van GBS.

PartijPeiler
een second opinion bij stemadvies

Online stemhulpen worden meestal gemaakt in overleg met politieke partijen. Deze mogen zelf aangeven hoe zij over de voorgelegde stellingen denken. Maar geven die stemhulpen dan wel een eerlijk beeld? PartijPeiler geeft advies op basis van stemuitslagen in de Tweede Kamer. Daardoor leiden vergelijkbare stellingen bij PartijPeiler mogelijk tot een ander advies.

Klik HIER!

4 reacties op “‘WEERHUIS ANDREAS ROSE BLIJFT BEHOUDEN VOOR SCHIEDAM’

 1. Mooi van de nieuwe eigenaar die dit weerhuisje wil behouden voor Schiedammers en alle bezoekers.
  Hoop dat de gemeente Schiedam dit financieel gaat ondersteunen om het in goede staat te houden, indien dat nodig is.
  Ik betaal liever één euro voor dit initiatief dan één euro voor zandzakken in Marokko.

   1. Tuurlijk Jan, maar ook al word die euro wel aan zandzakken gegeven, dan vind ik het nog niets.
    Wil wel 100 euro uitgeven aan zandzakken.
    Maar dan wel om onze grenzen te verhogen i.p.v. dijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *