WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

GEWELDDADIG POLITIEOPTREDEN TEGEN VOORSTANDERS ZWARTE PIET IN DE LIER

WESTLAND- De intocht van Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten in het Westlandse De Lier is onrustig verlopen. De politie heeft negen mensen opgepakt die zich schuldig zouden hebben gemaakt aan vernieling, geweld of verstoring van de openbare orde. Ook moest de politie ingrijpen toen een groep anti-Zwarte Pieten het aan de stok kreeg met een groep tegendemonstranten.

De spanning liep op in de middag, toen de anti-Zwarte Pieten zich verzamelde op de plek die de gemeente Westland had aangewezen voor een demonstratie. Er werden eieren en vuurwerk naar hen gooiden. De Mobiele Eenheid (ME) vormde een linie om de twee groepen uit elkaar te houden en sommeerde de tegendemonstranten om te vertrekken, waarbij de ME op de tegendemonstranten heeft ingeslagen. De anti-Zwarte Pieten konden op politiebescherming rekenen. Na een tijdje keerde de rust terug. Dat was het moment waarop de groep van zo’n 50 anti-Zwarte Pieten waren vertrokken.

In de ochtend had de politie al vier mensen gearresteerd in De Lier, omdat zij ervan verdacht worden dat zij meerdere politiecamera’s in de Hoofdstraat zouden hebben gesloopt. De camera bij de IJsbaan was omwikkeld met duct tape. De camera’s waren daar geplaatst om de intocht in de gaten te houden. Ook zijn drie mensen aangehouden die na een controle van hun auto in het bezit bleken te zijn van slagwapens. Zij zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor. Verder is een verdachte opgepakt voor het afsteken van illegaal vuurwerk. Een ander is aangehouden voor openlijke geweldpleging, nadat hij een agent zou hebben geslagen. Een van de ME’ers heeft tegendemonstranten uitgemaakt voor ‘kankerlijers’ en toegebeten: ‘opkankeren, wegwezen kankerwijf, oppleuren.’

De anti-Zwarten Pieten worden op verschillende manieren gefinancierd. Sommige groepen, zoals KOZP, ontvangen overheidssubsidies, via omwegen, van onder meer de gemeente Amsterdam. Andere groepen, zoals Extinction Rebellion (die zich nu ook tegen Zwarte Piet keren), maken deel uit van een grotere beweging die wordt betaald uit de zakken van multimiljonair en globalist George Soros, om zodoende zijn belangen te dienen.

Zwarte Piet is nergens in Nederland bij wet verboden. De overheid heeft ook geen officieel standpunt over Zwarte Piet, maar legt de eigen bevolking wel een officieus standpunt van bovenaf op over het uiterlijk van Zwarte Piet. Organisaties die zich hier niet bij neerleggen verliezen hun subsidies. Wanneer ze via inzamelingsacties op eigen kracht verder gaan worden vergunningen ingetrokken.

PartijPeiler
een second opinion bij stemadvies

Online stemhulpen worden meestal gemaakt in overleg met politieke partijen. Deze mogen zelf aangeven hoe zij over de voorgelegde stellingen denken. Maar geven die stemhulpen dan wel een eerlijk beeld? PartijPeiler geeft advies op basis van stemuitslagen in de Tweede Kamer. Daardoor leiden vergelijkbare stellingen bij PartijPeiler mogelijk tot een ander advies.

Klik HIER!

32 reacties op “GEWELDDADIG POLITIEOPTREDEN TEGEN VOORSTANDERS ZWARTE PIET IN DE LIER

 1. Ik heb altijd respect gehad voor de ME.
  Hoe die mannen én vrouwen hun werk moeten doen is niet te benijden.
  Maar wat er (volgens diverse nieuwssites, links en rechts), word beweerd is schandalig.
  Dat ME’ ers demonstranten uitmaken voor kankerlijers is (bijna) ongeloofwaardig. ME’ers worden ook voor alles uitgemaakt maar ook dat hoort niet. Lui die dat doen horen gepakt te worden en regelmatig gebeurd dat ook. Maar wie pakt de ME’er die dit doet?
  Helaas kon ik niet aanwezig zijn in de Lier, dus ik kan niet meepraten over wat er daadwerkelijk gebeurde. Maar als dit waar is hoop ik dat interne zaken van de politie het uitzoekt. Ook het slaan van tegendemonstranten van kozp moet onderzocht worden. Oké, een duw in je rug kan nodig zijn maar met een lange gummiknuppel rammen op Nederlandse actievoerders tegen kozp is partij kiezen voor het tuig wat een kinderfeestje verziekt. Tijdens het blokkeren van de A13 is er geen ‘geweld’ gebruikt (Extinction Rebellion achterlijken die zich nu ook tegen Zwarte Piet keren) Terwijl die echt misdadig bezig waren.

  1. Een uniformdrager doet wat zijn broodheer hem opdraagt, in dit geval het juiste. 10 op zich aardige individuen kunnen uiterst onaangenaam worden als ze dezelfde kleding dragen zoals een legeruniform, een wielrenners pakje, politiepakje etc.
   Opvallend is dat de intocht van klaas en piet overal normaal is verlopen, behalve in de gemeenten waar men het nodig vond om van piet een creoolse karikatuur te maken. Jammer dat die racisten op die manier weer de intocht verzieken voor hun kinderen en kleinkinderen.

  2. Overal waar dat KOZP niet protesteert verlopen de intochten zonder problemen. Misschien is een demonstratieverbod een ideetje. Kom maar op vrijdag schreeuwen van achter een hekje,
   In Emmen wel zwarte Pieten, geen rellen…

   1. Misschien is het beter ok KOZP geen reden tot demonstreren te geven door piet niet neer te zetten als een debiele creool, Jimmie Hendrix.

 2. De slogan ‘De politie is je beste vriend’ lijkt uit een ver verleden te komen. In Amsterdam krijgen antisemitische demonstranten de ruimte om op te roepen tot het uitroeien van de Joden, een gruwelijke vorm van genocide. Onze politie staat erbij en kijkt ernaar. Maar als je opkomt voor een traditionele intocht van Sinterklaas en Zwarte Piet, dan krijg je een pak rammel van de politie. Dat is toch raar? Op Curaçao kan zo’n intocht met Zwarte Piet wel gewoon doorgaan.

  En waar was de politie toen die activisten van Extinction Rebellion de wegen blokkeerden en het verkeer lamlegden? Wekenlang lieten ze die gasten hun gang gaan, zonder in te grijpen.

  Gelukkig begint de burger langzaam maar zeker te beseffen wat de ware rol van het politiekorps is. En aan wiens kant de anarchisten staan.

   1. Ik was er wel Hans K
    Tijdens mijn militaire detachering op Curaçao was Sinterklaas echt heilig en voor zijn Zwarte Pieten had men (de lokale donkere en witte bevolking) respect. Zowel donkere als witte mensen wilden Zwarte Piet spelen.

    Artikel uit Curaçaose krant.
    Eén anti-Zwarte-Pietactivist op Curaçao en geen enkele roetveegpiet
    Welgeteld één Curaçaoënaar protesteerde tijdens de intocht van Sinterklaas in Willemstad tegen Zwarte Piet. Vooraf had de actiegroep Kick Out Zwarte Piet aangekondigd ook op Curaçao te gaan protesteren, maar de animo daarvoor was heel gering.

    “Ik had me aangemeld bij Kick Out Zwarte Piet, maar die lieten niets van zich horen, dus toen heb ik besloten voor mezelf te gaan”, zegt Burney Cruden. “We moeten op Curaçao ergens beginnen, dus daarom draag ik dit bord.”

    Veel werk had hij er niet aan, op een stuk karton staat geschreven: Stop blackface. “Ik heb voor Engels gekozen, zodat de kinderen er geen aanstoot aan nemen, het is en blijft toch hun feest.”

    Zo kan het dus ook Hans K.

    1. Grappig Jaap, in de middeleeuwen toen jij zogenaamd in het leger zat bestond KOZP niet en van roetveegpieten had nog niemand gehoord. Je zat dus vast bij het bataljon fantasietjes.

     1. Ontplof rot mof.
      In die tijd zat jij op een slavenschip dienende bij de VOC.
      Het bewijs staat op internet en in de geschiedenisboeken.
      En nu de volledige onschuld uithangen met je wippertje Simons.
      Maar wel onderhandelen met je vriendje Aggassie Akwasi over de transportkosten van de ‘lading’ onder het genot van vuurwater en ruiling van spiegeltjes en kraaltjes.

     2. Wat zitten die Simmons en Akwasi je trouwens nog hoog Jaap, wordt het niet eens tijd om professionele hulp te zoeken? Anders is het volgend jaar weer raak als de Sint de lage landen nadert.

     3. @ Herr Flick/Kreuger , Waarschijnlijk zit het jou zelf allemaal te hoog omdat je telkens weer het laatste woord wilt hebben en op zo’n manier jouw voorouders misdaden schoon wilt praten ………………..Klere Mof !

     4. Het lukt je nog steeds niet om een zin zonder scheldwoorden te produceren hé Jan?

  1. Iedereen die het bevel om te vertrekken niet opvolgt krijgt meppen met de lange lat, net zo lang tot hij/zij zich wel verwijdert.

   Typisch gevalletje van ‘Eigen schuld dikke bult’ dus.

   Hoe dom moet je zijn…

   1. Ze zijn al behoorlijk dom om zwart geschminkt een kinderfeest te vergallen. Regel je frustratie in het stemlokaal, maar dat is dan weer te veel moeite voor deze randdebielen.

    1. Herr Kreuger 88
     Is het nou zo moeilijk voor jou om een reactie te geven zonder scheldwoorden?
     Het is bij jou: ‘de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet’.
     Als dhr Wilders wint, en dat doet hij, en er eerlijk spel word gespeeld hebben we volgend jaar weer boten vol met Zwarte Pieten, geen boten vol met gelukzoekertjes, weer Negerzoenen en pindarotsjes in schappen bij AH, DIRK etcetera.
     Politie word weer de baas op straat en geen positieve discriminatie voor gelukzoekertje en allochtone inwoners.
     En dat is de wil van de miljoenen mensen die op hem stemmen.

     1. @ Jaap , Laat die Mof gewoon barsten met zijn reacties , hij geilt erop hier zout te strooien en vervolgens weer het laatste woord te willen hebben , samen met die Kermit de nikker …………………….

    2. Kleine kinderen organiseren geen feesten Hans maar volwassenen.

     Buiten dom rascisme is de enige andere culturele component dat de Nederlander al op zeer jonge leeftijd er aan moet wennen om levenslang en schaamteloos te worden bedrogen.

     Goh, wat een leuk ‘kinderfeest’….

     1. Nee winti is leuk.
      Daar worden de negers met witte klei ingesmeerd om op een blanke te lijken, zodat ze in goede aarde vallen bij goden.
      Hoe verneder je jezelf als donker mens door op een blanke te moeten lijken om een god te plezieren.
      Net zo idioot als die pedofiel M Jackson om zinkpillen te slikken om blank te worden.
      Goh leuk verzonnen door ouderen.

 3. Als dat je enige reden is om te gaan stemmen toon je weer je beperking. Ik hoop ook dat Wilders de grootste wordt maar zijn partijprogramma omvat meer zaken dan zwarte piet. Helaas is deze partij een magneet voor racisten, iets waar Wilders zelf niet op zit te wachten. Is de benaming randdebiel trouwens een scheldwoord?

  1. Herr kreuger 88,
   Jij je zin over randdebiel.
   RANDDEBIEL wat jij bent !
   En wie zegt dat ik op dhr Wilders heb gestemt, heb ik zelf nooit gezegd. Is wederom een zinloze invulling en aanname van jou. Maar daar heb jij vaker last van. Invullen, zaken omdraaien en kopiëren.

  2. Je hoop is bewaarheid geworden Kreugertje 88.
   Gegarandeerd de grootste meerderheid die voor Geert heeft gestemd zijn volgens jou ‘racisten’ en Zwarte Piet fans. En jouw reacties op artikelen waar oostblokkers of moslims een rol in spelen zijn ook niet zonder racisme, maar daar zal je geen actief geheugen van hebben.

   1. @ Jaap , Dat weet je toch onderhand met gekke Kreugertje , het is gewoon een vuile Fascist die constant zout loopt te strooien …………daar wordt die gekke Mof nou eenmaal geil van ………………

 4. Misschien wel, Herr Kreuger 88.
  Dan weet ik zeker dat Nederland helemaal naar de verdoemenis ga, als ze winnen.
  Misschien komt dat linkse tuig dan terug in de werkelijkheid.
  Het word dan wel makkelijker om een toerkie paspoort te krijgen. Ga ik ook constant huilie huilie doen als ik mijn zin niet krijg. Ga ik ook zeggen dat ik gediscrimineerd word als ik (terecht) een boete krijg, geen 5 kamer woning krijg voor mij en mijn vrouw, geen WIA , geen kindertoeslag krijg voor Kids in Toerkije, etc.

 5. Dat schrijf ik ook niet Kreugertje 88.

  Racisme manifesteert zich op verschillende manieren: door daden, uitlatingen, geschriften of discriminerende gedragingen. De wet verbiedt gedragingen die bepaalde personen of groepen van personen viseren op grond van hun nationaliteit, zogenaamd ‘ras’, huidskleur, afkomst, of nationale of etnische afstamming.

   1. Wel erg stigmatiserend voor een ‘Herr’ die zijn mond heeft over andere mensen die niet positief staan tegenover niet Nederlanders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *