WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

WEIGEREN BLOEDONDERZOEK KAN MAN (22) VLAARDINGEN RIJBEWIJS KOSTEN

VLAARDINGEN- De 22 jarige Alperen S., een man met een Turks paspoort, is gedagvaard voor een verkeersdelict. S., geboren en woonachtig in Vlaardingen, wordt ervan beschuldigd op 12 november 2023 in Rotterdam te hebben gehandeld in strijd met artikel 8 van de Wegenverkeerswet 1994. Hij zou als bestuurder van een personenauto hebben geweigerd mee te werken aan een bloedonderzoek, ondanks een bevel van een hulpofficier van justitie of een aangewezen politieambtenaar.

Volgens de tenlastelegging heeft S. geen gevolg gegeven aan het bevel om zich aan een bloedonderzoek te onderwerpen, zoals vereist onder artikel 163 lid 6 van de Wegenverkeerswet 1994. Dit heeft geleid tot zijn dagvaarding voor rijden onder invloed van alcohol, drugs, medicijnen of een combinatie daarvan, of voor het weigeren mee te werken aan een ademanalyse of bloedonderzoek.
Deze feiten vallen onder de recidiveregeling voor ernstige verkeersdelicten (artikel 123b WVW1994). Als S. voor dit feit onherroepelijk wordt veroordeeld, krijgt hij een eerste strafpunt op zijn rijbewijs. Bij een tweede strafpunt wordt zijn rijbewijs automatisch ongeldig en moet hij dit inleveren.

Eén gedachte over “WEIGEREN BLOEDONDERZOEK KAN MAN (22) VLAARDINGEN RIJBEWIJS KOSTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *