WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

WERK VAN GABRIEL FAURÉ IN SCHIEDAM

Gabriel Faure (1845 - 1924)
Gabriel Faure (1845 – 1924)
SCHIEDAM- De muziek van Gabriel Fauré wordt op zondagmiddag 2 november ten gehore gebracht in de Grote- of Sint Janskerk aan de Lange Kerkstraat in Schiedam. Fauré was de grote vernieuwer van de Franse religieuze muziek van zijn tijd (1845 – 1924). In Schiedam wordt zijn muziek met veel liefde gebracht door een speciaal gevormd koor: Het Groot Projectkoor Schiedam.

Het koor zingt onder leiding van dirigent Bas van Houte koorwerken van Fauré, waaronder het bekende Cantique de Jean Racine, en het ontroerende Requiem. Stadsorganist Arjen Leistra zorgt voor de orgelbegeleiding. De vocale solisten zijn de bekende sopraan Annette Rogers, en de bas Hans de Vries.

Het concert begint om 15.00 uur, de kerkdeuren gaan om 14.30 uur open. Kaarten à 10 euro zijn verkrijgbaar bij de VVV, de erkende boekhandels Van Leeuwen (in het centrum) en Post Scriptum (in Hof van Spaland) en in de Grote Kerk tijdens de openingsuren. Indien nog voorradig, kunnen bezoekers voor aanvang van het concert aan de kerk kaarten kopen. Reserveren kan via de email ceeskschiedam@12move.nl.