WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHIEDAM KLAAR VOOR JEUGDZORG, WERK en INKOMEN

SCHIEDAM- Vanaf volgend jaar zijn gemeenten verantwoordelijk voor ‘werk, jeugd en zorg’. Sommige gemeenten hebben nog geen afspraken gemaakt met zorgaanbieders. De gemeente Schiedam zou wel op koers liggen. Zo wordt verwezen naar het convenant dat de gemeente en zorgaanbieder MEE Rotterdam-Rijnmond donderdag ondertekenden.
MEE 2
Het convenant met MEE, dat wethouder Patricia van Aaken en directeur-bestuurder Marjoleine Lewis van MEE ondertekenden, laat zien dat de gemeente op de goede weg is als het gaat om ‘aandacht voor kwetsbare Schiedammers’. Met deze afspraak is voor de toekomst vastgelegd, dat de gemeente ondersteuning kan bieden aan alle Schiedammers die daar behoefte aan hebben. Of dat nu is vanwege een fysieke of geestelijke beperking, of omdat het even niet lukt om het leven op orde te houden. Tegelijk kan MEE ook helpen bij gesprekken met de gemeente of zorgaanbieders, bijvoorbeeld als het gaat om voorzieningen.

Net als nu al in Nieuwland, gaan in alle Schiedamse wijken WijkOndersteuningsTeams (WOT’s) aan de slag. In elk van deze teams werkt een medewerker van MEE. Ook dit is in het convenant vastgelegd. Uiterlijk 1 januari 2015 starten de wijkteams met het ondersteunen van bewoners en gezinnen. Iedereen kan dan bij het team in de eigen wijk terecht met alle vragen op het gebied van welzijn, zorg en werk.