WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ZELFBOUWMARKT ORANJEBURGH SCHIEDAM

SCHIEDAM- Op zaterdag 21 juni geeft wethouder Alexander van Steenderen tijdens de Dag van de Architectuur de aftrap voor de verkoop van kavels in de derde fase van Oranjeburgh. Mensen die erover denken om in Oranjeburgh hun droomhuis te bouwen, kunnen zich op de ‘zelfbouwmarkt’ laten informeren en rondleiden door architecten, bouwers en adviseurs van de gemeente Schiedam.

De nieuwe woningen die al zijn voltooid geven een mooie indruk van hoe Oranjeburgh er gaat uitzien. Het grootste deel van de kavels uit fase 1 en fase 2 is inmiddels verkocht en de belangstelling voor Oranjeburgh is nog steeds groot.
Fase 3 omvat drie vrije kavels voor particulier opdrachtgeverschap en rijwoningen voor collectief particulier opdrachtgeverschap. Aan de Anna van Saksenstraat is ruimte voor één rij van maximaal vijf woningen en één rij voor maximaal zeven woningen. Hoe breed en hoe diep de woningen worden, maar ook hoe de woningen worden ingedeeld, bepalen de kopers straks helemaal zelf.

Zelf een huis bouwen, dus zonder tussenkomst van een projectontwikkelaar, biedt veel kansen om je huis precies zo te maken als je zelf wilt. Maar het is ook spannend, want je maakt zelf alle keuzes. Tijdens de zelfbouwmarkt, die op 21 juni op het toekomstige plantsoen van Oranjeburgh wordt gehouden, geven architecten en bouwers informatie en rondleidingen over het zelf bouwen van een huis. Adviseurs van de gemeente Schiedam vertellen over de mogelijkheden van de verschillende kavels.

Oranjeburgh bestaat voor het grootste deel uit vrijstaande woningen en twee-onder-een-kapwoningen. Aan de Burgemeester Knappertlaan is echter ook een kleinschalig gebouw voorzien voor luxe appartementen met ruime balkons. Ook hier geldt dat de toekomstige bewoners samen bepalen hoe hun woningen er precies zullen uitzien. Inschrijven hiervoor is nog mogelijk.

De zelfbouwmarkt duurt van 12.00 tot 15.00 uur. Wethouder Van Steenderen geeft rond 12.30 uur de aftrap voor de verkoop van de kavels in fase 3.

14075 flyer_2