WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ZORGEN OM VERSLAAFDEN IN OUD DEELRAADSKANTOOR HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Leefbaar Rotterdam en de VVD maken zich zorgen over de activiteiten en uitbreiding van Stichting Ontmoeting in Hoek van Holland. De twee fracties komen met schriftelijke vragen voor het stadsbestuur op de Coolsingel.

De partijen laten weten: ‘In de Prins Hendrikstraat 161 in Hoek van Holland is een pand gevestigd dat ooit is gebruikt als gebiedskantoor. Nadat dit pand leeg is komen te staan, zou dit pand te koop zijn aangeboden aan Stichting Ontmoeting (de Stichting). Deze Stichting is een organisatie die ondersteuning biedt aan mensen die zijn vastgelopen en hulp of begeleiding nodig hebben. Zo biedt de Stichting opvang en begeleiding aan mensen die dak- en thuisloos zijn, ex-gedetineerden, en mensen met verslavingsproblemen.’

De Stichting zou het pand in de Prins Hendrikstraat gaan gebruiken als een instelling voor begeleid wonen, en in het pand 18 woonunits willen realiseren voor de huisvesting onder begeleiding van mensen uit de doelgroepen.

Raadslid Joey de Waard (Leefbaar): ‘In dezelfde straat in Hoek van Holland is sinds 2007 een dergelijke locatie waar momenteel ongeveer zeven cliënten verblijven. Deze locatie is gevestigd tegenover de in 2020 opgeleverde seniorenwoningen. Inwoners van Hoek van Holland hebben helaas diverse negatieve ervaringen met deze opvanglocatie. Meerdere cliënten zouden regelmatig buiten alcohol drinken in de omgeving van de woonlocatie en op het Brinkplein. Recent zou een ex-cliënt de locatie hebben beklad met discriminerende leuzen. Eén van de cliënten zou onlangs zelfs ‘out’ gegaan zijn in een lokale horecaonderneming. Omwonenden zijn nu genoodzaakt om de politie te bellen, en voelen zich onprettig en onveilig in de omgeving.’

2 reacties op “ZORGEN OM VERSLAAFDEN IN OUD DEELRAADSKANTOOR HOEK VAN HOLLAND

  1. Tsja, dat krijg je er nu eenmaal van als je niet alle beschikbare ruimte ter beschikking stelt van uitvreters uit het Midden Oosten of aan racistische homofobe wodkazuipers uit Oekraïne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *