WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ZWEMVOUCHERS VOOR 60PLUSSERS ROTTERDAM

ROTTERDAM- Rotterdam gaat zwemvouchers beschikbaar stellen aan ouderen vanaf 60 jaar, waarmee ze hun eerste zwemdiploma kunnen behalen. Dit is het gevolg van een motie die vorig jaar is aangenomen door de gemeenteraad.

De motie, ingediend door Denk, stelt dat zwemmen een gezonde en toegankelijke vorm van lichaamsbeweging is die bijdraagt aan de fysieke en mentale gezondheid van ouderen. Bovendien past het aanbieden van zwemvouchers bij het inclusieve beleid van de gemeente, waarin alle inwoners gestimuleerd worden om deel te nemen aan sportieve en gezonde activiteiten.

De kosten van de zwemvouchers worden gedekt uit de vrijgevallen ruimte in de begroting van 2025 en 2026. Het gaat om een bedrag van 300.000 euro. Het college gaat in gesprek met lokale zwemaanbieders om de mogelijkheden en voorwaarden voor het verstrekken van de vouchers nader uit te werken.

Wethouder Faouzi Achbar (Denk) is verantwoordelijk voor de uitvoering van de motie. Hij laat weten dat er een plan van aanpak wordt opgesteld, samen met verschillende partijen. In juni zal hij de raad informeren over de wijze waarop ouderen gebruik kunnen maken van de zwemvouchers en hoe het geld wordt besteed. In het najaar gaat het aanbod van start.

2 gedachten over “ZWEMVOUCHERS VOOR 60PLUSSERS ROTTERDAM

 1. Ja,ja……..60 plussers die zwemvouchers krijgen om zwemles te krijgen.
  Weer een bepaalde bevolkingsgroep die bevoordeeld gaat worden dankzij de 5e colonne partij (denk), zeker positieve discriminatie?
  Tot 1985 was het schoolzwemmen verplicht op de Nederlandse scholen, dus bijna 40 jaar geleden.
  Over 40 jaar krijgen nakomelingen van die groep die nu zwemles gaat krijgen zeker Nederlandse les?
  Als het echt om gezondheid zou gaan, moeten ze pleiten om het insuline (suiker) feest af te schaffen.

  1. Idd Jaap , en dan ook gelijk dat slachtfeest afschaffen , omdat het een grote egoistische nepvertoning is , ten koste van onschuldige dieren . Ze willen zo gelovig overkomen terwijl de meesten een stelletje criminelen zijn ……………..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *