WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

OPENING ETAGE SPIERINGSHOEK SCHIEDAM

spieringshoek 1SCHIEDAM- De geheel nieuwe etage op het gebouw van Scholengemeenschap Spieringshoek in Schiedam wordt vanmiddag officiële geopend  door burgemeester Cor Lamers (CDA).

De afgelopen jaren heeft Spieringshoek te maken met een stijgend leerlingenaantal. Hierdoor ontstond er een gebrek aan onderwijsruimte en was er meer drukte op de gangen dan gewenst. Dat zorgde ervoor dat zo’n twee-en-een-half jaar geleden plannen ontstonden voor een uitbreiding van de school. Uitgangspunt hierbij was dat tegelijkertijd de veiligheid van de school vergroot zou worden. Door brede gangen en (ver)plaatsing van trappen is de doorstroom, de stroom van de leerlingen door het gebouw,verbeterd.

De bouw van de nieuwe etage is inmiddels gerealiseerd en we zijn twaalf lokalen rijker, waardoor de capaciteit van de school behoorlijk is uitgebreid. Daardoor kunnen we onze leerlingen weer volledig van dienst zijn en het kwalitatief goede onderwijs bieden dat we gewend zijn. Na de modernisering van de kunstkelder en de bouw van de innovatieve technasiumwerkplaats bezitten we nu ook een prachtige extra etage met mooie lokalen en hebben weruimte kunnen vrijmaken voor een bibliotheek in het centrum van de school en een stilteruimte.

Dit zorgt ervoor dat Spieringshoek eigentijds onderwijs kan bieden in een eigentijds gebouw.

 

Zie ook: Geen bouwvakvakantie Spieringhoek Schiedam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *