WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ONTHULLING FOTO BOWIE SCHIEDAM

SCHIEDAM- Een nooit eerder vertoonde foto van wijle popartiest David Bowie wordt morgenavond onthuld in het Theater aan de Schie. De foto is gemaakt door de Nederlandse popfotograaf Govert de Roos.

Theater_aan_de_SchieOnlangs heeft de Roos een unieke concertfoto van Bowie online naar buiten gebracht. De foto is gemaakt tijdens een concert dat de zanger gaf in 1976 in Ahoy Rotterdam, maar is tot op heden nog nooit eerder vertoond. Het negatief van deze foto lag al die jaren opgeslagen in het archief van de fotograaf en werd eind vorig jaar herontdekt.

De Roos is sinds eind jaren ’60 één van Nederlands meest succesvolle fotografen en werkte door de jaren heen met grote popsterren, waaronder popicoon David Bowie. Speciaal vanwege de hommage aan David Bowie, georganiseerd door Theater aan de Schie, komt deze fotograaf vrijdag 22 januari om 18.45 uur, naar Schiedam om een nog nooit eerder vertoonde foto van David Bowie te onthullen voor pers en publiek. Theater aan de Schie organiseert van vrijdag 22 tot en met zondag 24 januari een hommage aan deze Britse popicoon.

Govert de Roos is een mensenfotograaf. Het is dan ook niet verwonderlijk dat menig nationale en internationale beroemdheid zich in de afgelopen 35 jaar graag door hem liet fotograferen. Het publiek betitelt hem dan ook regelmatig als de grondlegger en bekendste exponent van de Nederlandse glamourfotografie. Popfotograaf Govert de Roos werkte door de jaren heen met onder andere Michael Jackson, Prince, ABBA en John Lennon.

De foto wordt vrijdag 22 januari, om 18.45 uur, onthult in Theater aan de Schie. Deze foto is verder het gehele weekend te bewonderen in het Wennekerpand.

 

Zie ook: Hommage Bowie Schiedam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *