WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

MEERJARENOVEREENKOMST VLIETLAND SCHIEDAM

MSB_RvB_ondertekening DVO_9-2-2016SCHIEDAM- De twee Medisch Specialistisch Bedrijven van Franciscus Gasthuis & Vlietland zijn gefuseerd, waardoor alle vrijgevestigde artsen van het ziekenhuis zijn verenigd in MSB Franciscus. Daarnaast tekenden de Raad van Bestuur van Franciscus Gasthuis & Vlietland en MSB Franciscus gezamenlijk een meerjaren dienstverleningsovereenkomst. Het ziekenhuis en het MSB van Franciscus Gasthuis & Vlietland laten zien dat het samenwerkingsmodel werkt.

De meerjarenovereenkomst geldt voor de periode van 2016 tot en met 2018. Het doel van de overeenkomst is het concreet maken van financiële afspraken. ‘Het bevestigt dat er gezamenlijk wordt gewerkt aan kwalitatief goede zorg voor een goede prijs’, laat het ziekenhuis weten.

De vrijgevestigde artsen hebben zich (binnen ieder ziekenhuis) verenigd in een Medisch Specialistisch Bedrijf (MSB). MSB’s zijn ontstaan na de invoering van integrale bekostiging. Sindsdien wordt de bekostiging van zorg namelijk als één bedrag aan het ziekenhuis betaald. Om het bedrag goed te verdelen tussen onder meer het ziekenhuis en vrij gevestigde artsen, werken het MSB en ziekenhuisbestuur nauw samen. Het is absoluut noodzakelijk dat er in goed overleg afspraken worden gemaakt. Dit is het geval in Franciscus Gasthuis & Vlietland, nu de meerjarenovereenkomst een feit is.

 

Zie ook: GroenLinks Schiedam woest op Vlietland.

Vlietland Ziekenhuis Schiedam door met flexmedewerkers.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *