WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

LAMMETJESDAG SCHIEDAM

SCHIEDAM- Op 2e Paasdag (maandag 28 maart) is het tijd voor kraamvisite bij schaapskudde Vockestaert aan de Woudweg 26 in Schiedam. Tussen 12.00 en 16.00 uur kunnen de jonge dieren volop geaaid en geknuffeld worden.

downloadSpeciaal voor kinderen zijn er een survivalparcours, slootexpedities met schepnet en kanotochten over het eco-aquaduct uitgezet. Even uitrusten? Je kunt marshmallows roosteren boven het kampvuur of lekker knutselen. Een hapje en een drankje zijn ook op het terrein verkrijgbaar.

Natuurlijk geven de herders weer demonstraties schapen hoeden. Om 16.00 uur worden de schapen naar de wei gebracht voor de nacht. De herders en hun honden nodigen alle bezoekers uit om mee te helpen.

 Na zeven onzekere jaren, heeft de kudde een definitieve plek op de Adrianushoeve. Op lammetjesdag zal eigenaar Rijkswaterstaat de sleutel van de boerderij officieel overhandigen aan de Stichting Schaapskudde Vockestaert Midden-Delfland. Het bouwen aan de toekomst kan beginnen!

Kosten?  2,50 euro per persoon, inclusief deelname aan activiteiten (geen PIN!)

LET OP! Bent u zwanger? Ziektekiemen van dieren kunnen een risico vormen voor u en uw ongeboren kindje. Het is aan te bevelen contact met dieren en hun omgeving te mijden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *