WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

GRATIS COMPOST SCHIEDAMMERS

 

compost 1

SCHIEDAM- Inwoners van Schiedam kunnen weer gratis een zak compost ophalen bij de milieustraat van Irado aan de Fokkerstraat 550. De actie start komende zaterdag en maakt onderdeel uit van de landelijke Compostdag. Hiermee willen Irado en gemeente Schiedam de inwoners bedanken voor het scheiden van afval.

Inwoners van Schiedam kunnen zaterdag 19 maart bij de milieustraat aan de Fokkerstraat 550 gratis één zak compost ophalen, zolang de voorraad strekt. De milieustraat is op zaterdag 19 maart van 8.00 tot 16.00 uur open. Als u toch de milieustraat bezoekt kunt u uiteraard gelijk uw grofvuil meenemen.

Steeds meer Schiedammers scheiden groente-, fruit- en tuinafval. Irado brengt dit afval naar de verwerker voor het maken van compost. Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar. Het stimuleert de groei van gewassen op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *