WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

3e EXPLOSIE BIJ MOEDER SCHIEDAMSE DRUGSCRIMINEEL RENÉ F.

SCHIEDAM- De explosie van afgelopen nacht in Schiedam-West was de derde bij de moeder van drugscrimineel René F. aan de Burgemeester van Haarenlaan.

Na de explosie kwamen vier politie-eenheden ter plaatse. Opmerkelijk genoeg zijn geen brandweer en ambulance ingezet, wat wijst op een gerichte actie zonder direct gevaar voor omstanders. De woning, die al eerder het doelwit was van soortgelijke incidenten, was al afgesloten, wat de afwezigheid van slachtoffers verklaart.

René F., een naam die inmiddels synoniem staat voor criminaliteit in de regio, is geen onbekende voor politie en justitie. Eind vorig jaar werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van dertig maanden wegens zijn betrokkenheid bij het opzetten van drugslaboratoria in Ooltgensplaat en Achthuizen op Goeree-Overflakkee. De naam van de Schiedammer dook voor het eerst op in 2015. Toen werd hij in Argentinië gearresteerd wegens betrokkenheid bij een poging tot het smokkelen van een grote hoeveelheid cocaïne naar Rotterdam. Na zichzelf aan te geven bij de Argentijnse autoriteiten, is hij uitgeleverd aan Nederland. Hier is hij betrokken geraakt bij een zaak rond een douanier uit Rotterdam, waarbij ook een mislukte moordpoging op zijn leven plaatsvond.

Deze recente explosie volgt op twee eerdere incidenten bij dezelfde woning, waarvan de laatste plaatsvond op 19 maart. Na die aanslag werden twee verdachten gearresteerd: een 24-jarige man uit Rotterdam en een 25-jarige man uit Nijmegen. Ook de woning van F. zelf, gelegen in de Heelmeesterstraat in de Woudhoek, is sinds december meerdere malen geteisterd door explosies, met de meest recente op 13 maart.

De buurtbewoners voelen zich ongewild betrokken bij een mogelijk conflict binnen het drugsmilieu. In een poging zichzelf te beschermen tegen de gevolgen van deze gewelddadige escalaties, hebben de buren van F. in april een muur van zandzakken rondom de woning geplaatst. Deze zakken, elk gevuld met duizend kilo zand, zijn versierd met kindertekeningen en vlaggetjes in een poging om de zware omstandigheden enigszins te verlichten.

De politie heeft beelden van de explosie en is momenteel bezig met een onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *