WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

INWONER (24) SCHIEDAM ACHTER BESCHIETING PAND ROTTERDAM

SCHIEDAM- De 24-jarige R.T. A. uit Schiedam wordt door het Openbaar Ministerie in verband gebracht met de beschieting van een pand te Rotterdam Nieuw-Crooswijk op 11 februari. De man, die oorspronkelijk uit Nigeria komt, wordt samen met vier anderen verdacht van het beschieten van de woning aan de Kerkhoflaan.

Bij het incident, dat zich rond 04.00 uur voordeed, zijn geen slachtoffers gevallen. De politie heeft bevestigd dat er geschoten is met een omgebouwd gaspistool van het merk Zoraki, type 914, kaliber 9mm kort. De verdachten worden aangeklaagd voor vernieling, bedreiging en het illegaal bezit van een vuurwapen en munitie.

Het onderzoek wijst uit dat het schietincident mogelijk verband houdt met de drugshandel in Rotterdam, een stad die zowel een knooppunt is voor internationale handel als voor drugssmokkel. Conflicten tussen criminele groepen over territorium en vergeldingsacties hebben in het verleden tot soortgelijke incidenten geleid. Hoewel het aantal schietpartijen is verminderd, blijft de dreiging van geweld binnen het drugsmilieu een punt van zorg.

De rechtbank zal zich buigen over de zaak en de betrokkenheid van A. en de andere verdachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *