WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ROTTERDAM ZET KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE IN BIJ VEILIGHEIDSBELEID

ROTTERDAM- Binnenkort zullen Rotterdamse raadsleden zich buigen over de toekomst van veiligheidstechnologieën, met specifieke aandacht voor de inzet van Kunstmatige Intelligentie (KI). Deze sessie heeft tot doel volksvertegenwoordigers inzicht te geven in de relatie tussen technologie en veiligheid, in lijn met de Veiligheidskoers 2023 – 2027 en de Strategische agenda 2023-2026 van de Politie-eenheid Rotterdam.

Tijdens de sessie zullen de uitgebreide mogelijkheden van technologische ontwikkelingen binnen het veiligheidsdomein worden verkend. Hierbij komen onderwerpen aan bod zoals de toepassing van slimme voertuigen, patroonherkenning en slimme meldpunten. De gastspreker, Jeroen van Rest, een senior expert op het gebied van cameratoezicht en privacyontwikkelingen bij TNO, zal zijn inzichten delen over de proportionaliteit en toepasbaarheid van deze technologieën.

Daarnaast zal de sessie wetenschappelijke obstakels en waarborgen bespreken, met name de vraagstukken op het gebied van privacy, ethiek/moraliteit en juridische aspecten die gepaard gaan met de toepassing van nieuwe technologieën en Kunstmatige Intelligentie. Marc Schuilenburg, hoogleraar Digital Surveillance aan de Erasmus Universiteit en senior wetenschapper bij TNO, zal spreken over de bestaande barrières en de afwegingen die moeten worden gemaakt.

Om de discussie over technologische ontwikkelingen en Kunstmatige Intelligentie concreet te maken, zal er een specifiek voorbeeld worden besproken: de toepassing van geweldsdetectie bij cameratoezicht. Dit zal de deelnemers een tastbaar inzicht geven in hoe deze technologieën in de praktijk kunnen worden ingezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *