WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

5000-STE BEZOEKER LIDUINATENTOONSTELLING SCHIEDAM

Ook de 8-jarige Helena van Kraaij uit Hoofdplaat (Zeeuws Vlaanderen) wordt door Lidwien Meijer van de Sint Liduina Commissie Schiedam geliciteerd als 5000e bezoeker van de Liduinatentoonstelling. Rechts haar oma. (Foto: R.W. Poels)
Ook de 8-jarige Helena van Kraaij uit Hoofdplaat (Zeeuws Vlaanderen) wordt door Lidwien Meijer van de Sint Liduina Commissie Schiedam geliciteerd als 5000e bezoeker van de Liduinatentoonstelling. Rechts haar oma. (Foto: R.W. Poels)

SCHIEDAM- Dit Liduinajaar heeft de Liduinatentoonstelling in de Liduinabasiliek inmiddels meer dan 5000 bezoekers getrokken. Dit heeft alle verwachtingen overtroffen. Tot de bezoekers behoren zeker niet alleen Schiedammers. Uit talrijke plaatsen in heel Nederland is men naar Schiedam gekomen. Veel bezoekers kwamen uit Europese landen, diversen ook uit andere werelddelen.

Nummer 5000 diende zich aan op zaterdag 3 oktober. Het is de heer Willibrord Smit uit Delft, vergezeld van zijn vrouw. De heer Smit ontving uit handen van mevrouw Lidwien Meijer, van de Liduina Commissie Schiedam, een kruik met Liduina-kruidenbitter en het fotoboek over de Liduinabasiliek. De heer Smit was godsdienstleraar aan het Stanislauscollege in Delft. De heilige Liduina was hem overigens zeker niet onbekend. Hij had een zus met de naam Liduina. Ook zijn broer Rud Smit, pastor in Bergen op Zoom was meegekomen naar de Liduinabasiliek, en met een duidelijk doel: Ter voorbereiding van het geven van een cursus over Liduina aldaar.

Maar door enige verwarring bij de binnenkomst er is nog een tweede bezoeker als 5000e aangemerkt. Het is Helena van Kraaij, 8 jaar oud, uit Hoofdplaat in Zeeuws Vlaanderen. Zij is geboren in Schiedam en gedoopt in de Liduinabasiliek, toen haar ouders nog in Schiedam woonden. Zij was vergezeld van haar Schiedamse oma, bij wie de jonge Helena het weekeinde met haar ouders logeerde. Zij ontving uit handen van mevrouw Lidwien Meijer, van de Liduina Commissie Schiedam, een set Liduinakaarten, een Liduinamedaille en het fotoboek over de Liduinabasiliek.

De Liduinatentoonstelling en de Liduinabasiliek zijn nog te bezichtigen tot en met zaterdag 31 oktober elke donderdag, vrijdag en zaterdag van 12.00 – 16.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *