WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

60-JARIGE BOMPLAATSER ROTTERDAM MET KORNUIT OPGEPAKT IN DEN HAAG

ROTTERDAM- Een 60-jarige man uit Rotterdam en een 17-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel zijn aangehouden in verband met het plaatsen van een explosief aan de Juliana van Stolberglaan in Den Haag. Daar is geprobeerd om een bom bij een woning te plaatsen. Dit gebeurde in de nacht van maandag op dinsdag 20 februari rond 03.30 uur. De politie was op tijd ter plaatse en niemand raakte gewond.

De twee verdachten zijn opgepakt dankzij de oplettendheid van een buurtbewoner, die verdachte geluiden hoorde en de politie waarschuwde. De politie trof de verdachten aan in een auto in de buurt van de woning, waar ze vermoedelijk het explosief hadden achtergelaten. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) en de Teamleider Explosieven Veiligheid (TEV) zijn ingeschakeld om het explosief onschadelijk te maken en mee te nemen voor verder onderzoek.

De politie neemt de zaak zeer serieus en doet uitgebreid onderzoek naar de motieven en de betrokkenheid van de verdachten. Ook wordt er alles aan gedaan om te voorkomen dat er nog meer explosies plaatsvinden. De politie maakt gebruik van de expertise van analisten, die de achtergronden, de betrokken personen en de risicofactoren in kaart brengen. Op basis daarvan worden de surveillances op straat aangepast en worden er extra maatregelen genomen om de veiligheid te waarborgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *