WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VLAARDINGEN STELT NIEUWE GELUIDSKAART VAST

VLAARDINGEN- Afgelopen week heeft het college van burgemeester en wethouders van Vlaardingen de EU-geluidskaarten 2022 vastgesteld. Deze kaarten laten zien hoeveel geluid er gemiddeld per dag wordt geproduceerd door auto’s, treinen, vliegtuigen en industrie in de stad. De kaarten zullen gedurende zes weken ter inzage worden gelegd en daarna op de gemeentelijke website worden gepubliceerd.

De gemeente is verplicht om elke vijf jaar geluidsbelastingkaarten vast te stellen en is daarbij afhankelijk van de data die het Rijk levert. De kaarten vormen de basis van het Actieplan geluid, dat dit jaar nog moet worden vastgesteld. In het actieplan worden de knelpunten op het gebied van geluidsoverlast in kaart gebracht en worden de maatregelen aangegeven die de komende vijf jaar genomen zullen worden om de overlast te beperken.

Het stadsbestuur wil met het Actieplan geluid de leefbaarheid en de gezondheid van de inwoners van Vlaardingen verbeteren. Geluidsoverlast kan namelijk leiden tot stress, slaapverstoring, gehoorschade en hart- en vaatziekten. Het college wil daarom de geluidsbelasting verminderen door onder meer het plaatsen van geluidsschermen en het isoleren van woningen.

Eén gedachte over “VLAARDINGEN STELT NIEUWE GELUIDSKAART VAST

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *