WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

BROEKPOLDER VLAARDINGEN AFGESLOTEN VOOR BEZOEKERS MET AUTO

VLAARDINGEN- Het Vlaardingse groengebied de Broekpolder wordt door handhavers van de gemeente overdag afgesloten voor bezoekers die met de auto komen. Dinsdagmiddag werd het team Toezicht en Handhaving voor deze taak ingezet. Het verzoek aan Vlaardingers is om met de fiets of lopend de Broekpolder te bezoeken, meldt een van de handhavers.

Burgemeester Bas Eenhoorn (VVD) wil met financiële steun van het Rijk op korte termijn tijdelijk mensen in zetten voor ‘ondersteunende covid gerelateerde functies.’ Eenhoorn wil hen onder meer inzetten als ‘verkeersregelaars’ in de Broekpolder. Extra Buitengewoon opsporingsambtenaren (Boa’s) zouden, vanwege de hoge bekwaamheidseisen, niet snel via tijdelijke covidbanen zijn te organiseren.

De burgemeester zint al sinds vorig voorjaar op nadere maatregelen, omdat ‘het virus’ nog altijd een bedreiging zou vormen voor de inwoners van Vlaardingen. Eenhoorn heeft de gemeenteraad in die periode laten weten behoefte te hebben aan een handelingsperspectief ‘voor onze toezichthouders’. De burgemeester heeft tot nu toe uitsluitend feitenvrij gesproken over ‘het virus’, maar wel alles volgens agenda 2030 en The Great Reset.

April vorig jaar heeft de eerste burger van de haringstad al een beroep gedaan op de inwoners om ‘zelf de verantwoordelijkheid zoveel mogelijk te pakken’. Eenhoorn in de uitzending van Omroep Vlaardingen: “Zodat er geen verregaande maatregelen genomen hoeven worden. Geen parkeerplaatsen afsluiten.”

In het daarop volgende paasweekend bleef de Broekpolder open. Elders in Vlaardingen waren toen drie voetbalkooien afgesloten door de gemeente. Naast de voetbalkooi aan het Trimpad ging het om de exemplaren op het Mendelsohnplein en in de Professor Teldersstraat.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 gedachten over “BROEKPOLDER VLAARDINGEN AFGESLOTEN VOOR BEZOEKERS MET AUTO

  1. Extra Buitengewoon opsporingsambtenaren (Boa’s) zouden, vanwege de hoge bekwaamheidseisen, niet snel via tijdelijke covidbanen zijn te organiseren.

    Vraag me serieus af of hoge bekwaamheidheidseisen nodig zijn voor stadswachten die verkeer moeten regelen.
    Zonder vooropleiding, maar opleidingsniveau mbo 3 zegt wel wat over het functioneren.
    In 10 weken cursus volgen en na afloop beëdiging door korpschef van politie.

    Voor deelname aan de Opleiding Basisbekwaamheid BOA is geen specifieke vooropleiding vereist. Het opleidingsniveau wordt ingeschaald op MBO 3 niveau.

    Opleidingsduur en studiebelasting
    In totaal duurt de Opleiding BOA-online 10 weken. De zelfstudie/onlinestudie neemt ongeveer 7 weken in beslag en worden door u thuis gevolgd. Hierna volgt u in 3 klassikale lesdagen de Praktijkmodule Gespreks- en benaderingstechnieken.

    Toetsing en examens
    Tijdens de opleiding: theorietoetsen,tussentijdse toetsen en proefexamens op de ELO. Ter afronding van de Opleiding BOA dienen de landelijke examens Rechtskennis en Gespreks- en benaderingstechnieken te worden afgelegd bij het Examenbureau Toezicht en Handhaving (ExTH). Het examen Rechtskennis bestaat uit 50 meerkeuzevragen. Het examen Gespreks- en benaderingstechnieken is een praktijkexamen.

  2. Zonde van de mankracht. Slagboom, betaalde pasjes voor de direct belanghebbenden met duidelijke regels dat elke auto daar in principe te gast (teveel) is en de rest fietsen of lopen. Soms moet je met de auto vanwege het vervoeren van zware spullen naar de boot of bevoorrading van de sportkantines. Parkeren vóór de sportschool voor wandelaers en golfers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *