WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ONAFHANKELIJK ONDERZOEK NAAR SCHIMMEL HUIZEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het ingenieursbureau Cauberg Huygen uit Rotterdam wordt ingezet voor onafhankelijk onderzoek naar de kwaliteit van de woningen in de Schiedamse Staatsliedenbuurt. Dat laat wethouder Fahid Minhas (VVD) weten. In een aantal gevallen zou dat kunnen leiden tot een huurverlaging.

Minhas: “Dat bureau heeft, met het oog op mogelijke sloop binnen een aantal jaar, gezegd van joh, we gaan analyseren wat nou de daadwerkelijke oorzaak is van die schimmelproblemen. De kwaliteit van die woningen wordt inzichtelijk gemaakt. Mocht het nou zo zijn dat er gebreken zitten in die woningen en dat we met elkaar tot de conclusie komen dat de huur niet redelijk is, dan gaat Woonplus bij de individuele gevallen de huur verlagen. Dat hebben we afgesproken met Woonplus.”

Bewoners hebben ingesproken bij de raadscommissie. Ze zijn zwaar ontevreden over de kwaliteit van de huizen van Woonplus. Er zou al jaren niets worden gedaan aan achterstalligonderhoud. Minhas: “Er wordt sowieso hersteld door Woonplus. Reparatieverzoeken, zoals kapotte toiletten, hang- en sluitwerk wat gewoon niet goed is. Dus het is niet zo dat dat soort verzoeken niet worden gehonoreerd.”

Er wordt momenteel werk gemaakt van de aanpak van de buitenruimte in de Staatsliedenbuurt. Daarnaast heeft de wethouder beloofd dat een kraakwagen van Irado wordt ingezet op vaste tijden om grofvuil in te zamelen, naar het voorbeeld van een vergelijkbaar initiatief in wijken Oost en West.

Tegelijk hoeven de huurders van Woonplus in dit deel van Schiedam niet te rekenen op het aanleggen van centrale verwarming, dubbel glas, isoleren van buitenmuren en het aanpassen van de ventilatie in de woningen. Dergelijke woningverbeteringen zouden op dit moment (financieel) niet aan de orde zijn, omdat de gebouwen binnen een aantal jaren vernieuwd gaan worden.
.
Tegen schimmelvorming in huis krijgen de bewoners het advies van de gemeente om de huizen te ventileren: ‘De woningen zijn in de jaren ‘60 volgens de toenmalige bouwregels gebouwd. In die jaren was verwarming met een kachel en natuurlijke ventilatie via het openen van ramen gebruikelijk.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 gedachten over “ONAFHANKELIJK ONDERZOEK NAAR SCHIMMEL HUIZEN SCHIEDAM

  1. Cauberg Huygen, bevriend met de huisjesmelker? Die komen voor veel geld constateren dat er schimmel in de woningen ontstaat door slechte ventilatie en te zuinig stoken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *