WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

BIEB VLAARDINGEN-HOLY WORDT JONGERENBIBLIOTHEEK

VLAARDINGEN- In Vlaardingen wordt gepoogd het lezen onder jongeren te stimuleren met de opening van een gloednieuwe jongerenbibliotheek. Deze speciale afdeling binnen Bibliotheek Holy aan de Koninginnelaan 773 is het resultaat van een samenwerking tussen het VOS en bibliotheek De Plataan.

De afgelopen maanden is bij Bibliotheek Holy een deel van de ruimte ingericht om jongeren aan te trekken en hen aan te moedigen meer te lezen. De nieuwe faciliteit belooft een laagdrempelige en uitnodigende omgeving te zijn, waar jongeren zich kunnen verdiepen in de wereld van literatuur.

De officiële opening vond vanmiddag plaats, waarbij wethouder Lianne van Kalken (GroenLinks) de eer had de feestelijke openingshandeling te verrichten. De ceremonie werd extra bijzonder gemaakt door een optreden van de junior stadsdichter. Dit gedicht zal een permanente plek krijgen binnen de bibliotheek, als een inspirerende herinnering aan de dag.

Hoewel de jongerenbibliotheek zich richt op de jeugd, stelt de bibliotheek dat mensen van alle leeftijden welkom blijven. De bibliotheek blijft een plek voor iedereen die wil leren, ontdekken en genieten van het geschreven woord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *