WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

BIJNA 25% VLAARDINGSE STEMMEN NAAR PVV

VLAARDINGEN- Tijdens de EU Parlementsverkiezingen heeft de Partij voor de Vrijheid (PVV) in Vlaardingen een duidelijke overwinning behaald met 24,28% van de stemmen. Dit resultaat plaatst de PVV als de grootste partij in de gemeente, op afstand gevolgd door de combinatie GroenLinks/PvdA met 18,88% en de VVD met 11,16%.

De opkomst in Vlaardingen was echter lager dan bij de vorige EU verkiezingen in 2019, met een opkomstpercentage van 34,60% van de stemgerechtigden, tegenover 36,17% in 2019. De lagere opkomst heeft de uitslag mogelijk beïnvloed, waarbij de PVV een duidelijke voorsprong heeft genomen.

De uitslagen mochten pas bekendgemaakt worden na het sluiten van de stembureaus in andere EU-landen, waar de verkiezingen op zondag 9 juni plaatsvonden. Dit zorgde voor een spannende afwachting van de resultaten.

Voor een uitgebreid overzicht van de Vlaardingse uitslag kunt u terecht op de officiële website: www.vlaardingen.nl/verkiezingen. Hier vindt u gedetailleerde informatie over de verdeling van de stemmen en de positie van de verschillende partijen binnen de gemeente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *