WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

CONTRACT GETEKEND VOOR GROND MOTOPORT-LOCATIE SCHIEDAM

SCHIEDAM- Een nieuw gebouw met de naam ‘Apex’ zal de toegangspoort worden tot MICS, de Mechatronica Innovatie Campus Schiedam. Dit gebouw komt op een opvallende plek langs de snelweg A20 en zal ruimte bieden aan innovatieve bedrijven op het gebied van mechatronica. Wethouder Antoinette Laan (VVD) en ontwikkelaar Niels Langenhuizen van SDK Vastgoed (VolkerWessels) hebben vanmiddag het contract getekend voor de erfpacht van de grond aan de Nieuwpoortweg 2, waar het gebouw zal verrijzen. Het project omvat een ontwikkeling van meer dan 5.700 m². Dit is de tweede nieuwbouwontwikkeling voor de campus in korte tijd. In oktober werd al een overeenkomst gesloten voor de verhuizing van Metrohm Applikon BV van De Brauwweg naar MICS.

De nieuwbouw op de voormalige Motoport-locatie is onderdeel van de entree van MICS, die zich vanaf deze locatie tot aan de Algerastraat zal ontwikkelen. Alle gebouwen binnen de campus krijgen een naam die verwijst naar een begrip in de mechatronica. De naam ‘Apex’ verwijst naar het diepste punt van een lijn die vaak het geometrische middelpunt van een bocht is.

SDK Vastgoed is de gebiedsontwikkelaar die het terrein tussen de ’s-Gravelandseweg, Algerastraat, de Schie en rijksweg A20 (42 hectare) zal transformeren tot een campusgebied. SDK heeft hier veel ervaring mee, onder andere met Strijp-S en Brainport Industries Campus in Eindhoven. Dit zijn voorbeelden van inspirerende gebiedsontwikkelingen die de gemeente Schiedam ook nastreeft voor het bedrijventerrein ’s-Gravelandsepolder. Op 14 juli 2022 werd al een overeenkomst getekend voor de uitgifte in erfpacht aan SDK voor de Van Heekstraat 13, 15 en Ringersstraat 7 en 9, waar SDK een ‘hot spot’ voor de campus wil realiseren. Het plan voor de Nieuwpoortweg 2 sluit aan bij het Ontwikkelperspectief dat de gemeente Schiedam heeft vastgesteld voor de bedrijventerreinen boven de A20.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *